Xiaomi готує новий флагманський смартфон із цікавими характеристиками

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після випуску MIUI 11 в коді додатка камери виявилося згадування якогось нового смартфона Xiaomi, який зможе записувати відео роздільною здатністю 8К з частотою 30 к/с. Що цікаво, але на даний момент на таке здатні тільки однокристальні платформи Samsung — Exynos 9820 і Exynos 9825. З чого випливає логічний висновок: модель з такими відеоможливостями буде побудована на топовій SoC Qualcomm наступного покоління — Snapdragon 865.

На поточний момент єдиний смартфон з підтримкою запису відео 8К — це Nubian Red Devil 3, але кадрова частота при такій роздільній здатності залишає бажати кращого: всього 15 к/с. Так що «розігнати» Snapdragon 855 або вже тим більше Snapdragon 855 Plus для підтримки режиму запису, зазначеного в коді додатка камери, не вийде. Більш того, навіть 108-мегапіксельний датчик Samsung Bright HMX з конфігурації Mi Mix Alpha не підтримує такий режим. Його максимум — 6К при 30 к/с. З іншого боку, саме з датчиком попрацювати можна, щоб він забезпечував необхідну якість і частоту кадрів.

Загалом, наступний флагман Xiaomi обіцяє бути дуже цікавим і, будемо сподіватися, не настільки концептуальним і дорогим, як Mix Alpha. Не виключено, що ми дізнаємося цю модель під позначенням Mi 10.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.