Android 10 навчать рятувати життя: поки тільки на смартфонах Pixel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ходять чутки, що Android може втратити одну зі своїх особливостей з виходом нової версії. Мова йде про назву збірки, таких як Oreo, Marshmallow і інші. Однак це зовсім не означає, що операційна система перестане отримувати нові корисні функції. Очікується, що в Android 10 з’явиться багато поліпшень, наприклад, підтримка складних пристроїв, темна тема і інтелектуальні відповіді. Деякі з нововведень компанія Google вже показувала користувачам в ході тематичних конференцій. Проте одна з них тримали в секреті, і неспроста. Мова йде про воістину революційною функції, яка може буквально рятувати життя.

Бета-версії нового Android містять приховані додатки Safety Hub. Всередині його коду розробники виявили докази того, що Google розробляє функцію автоматичного виявлення автокатастроф, яка може врятувати користувачів під час ДТП.

Інтерес Google до автомобільної сфері ні для кого не є секретом, оскільки їх безпілотники Waymo розвиваються повільними, але впевненими темпами. Крім того, компанія нещодавно уклала партнерську угоду з Polestar для роботи над першим в світі автомобілем на базі Android – електричним Polestar 2. Завдяки цим розробкам Google, безсумнівно, накопичила великий досвід і розуміння того, як технології можуть допомогти людям на дорозі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча ми поки не знаємо, які саме плани у Google на цей рахунок, автоматичне виявлення автокатастроф може бути використано для того, щоб користувачі могли прийти один одному на допомогу. З огляду на поширеність Android-смартфонів, це можна буде зробити в усіх куточках світу.На даний момент це всього лише припущення, але якщо компанія знайде спосіб реалізувати цю функцію в смартфонах, її можна буде використовувати для автоматичного повідомлення служб екстреної допомоги і для надання інформації про місцезнаходження користувача в разі аварії.

В даний час додаток Safety Hub є ексклюзивом для телефонів Pixel, і нова функція після виходу Android 10 може бути теж спочатку доступна не всім. Проте, це звичайна справа для Google – компанія часто тестує нововведення на своїх телефонах Pixel тільки для того, щоб удосконалити їх і зробити доступними для всіх.

Як це може працювати – теж поки незрозуміло. Наприклад, Android 10 може використовувати дані з акселерометра і мікрофона, і комбінувати їх з даними GPS, щоб визначити, чи відбулося ДТП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.