Huawei може перевести будь-який смартфон з Android на HarmonyOS всього за 1-2 дні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні в Китаї Huawei офіційно представила свою операційну систему HarmonyOS і розповіла про її відмінні риси від Android. Під кінець презентації генеральний директор Huawei Consumer Business Group Ю Чендун (Yu Chengdong) парою слів обмовився про застосування HarmonyOS на смартфонах.

“Мене часто запитують про те, чи можна використовувати Harmony OS в смартфоні. Звичайно, ми можемо запустити Harmony OS в будь-який час. Якщо в пристрої використовується Android, ми його можемо легко перевести на Harmony OS всього за 1-2 дні”.

Так що в разі, якщо санкції США проти Китаю посиляться і вийдуть на новий щабель, то Huawei буде здатна за кілька днів перевести свої смартфони на HarmonyOS. Правда, поки що залишаються питання і до технічної частини такого перекладу, і до екосистемі HarmonyOS в цілому, але свій крок у бік незалежності (а точніше, залежно від Google і США) Huawei вже зробила. Водночас Ю Чендун зазначив, що “з урахуванням партнерів та екосистеми, ми віддаємо пріоритет Android”. Але це поки що.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.