Facebook, Instagram і WhatsApp хочуть відмовитися від підтримки смартфонів Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблеми, з якими Huawei зіткнулася після внесення в список загроз національній безпеці США, не обмежилися лише забороною на використання Android і сервісів Google. Поступово про припинення відносин з китайською компанією оголосили Wi-Fi Alliance, SD Association, ARM і Qualcomm. Однак після того як Huawei повернули ліцензію на роботу в США, партнери стали поступово повертатися до неї. Але тут сталося те, чого не очікував ніхто: від співпраці з Huawei відмовилася Facebook, яка вирішила заборонити встановлювати свої додатки на смартфони бренду.

Як повідомляє Reuters, Facebook готується видалити підтримку Huawei з додатків WhatsApp, Facebook, Facebook Messenger і Instagram. Швидше за все, рішення Facebook буде поширюватися тільки на майбутні смартфони Huawei згідно з міжнародним правилом про те, що закон не має зворотної сили. Виходить, що всі існуючі апарати бренду збережуть підтримку популярних додатків, але чи будуть вони отримувати подальші оновлення – велике питання.

Насправді відмова Facebook від підтримки смартфонів китайської компанії може стати початком досить небезпечної тенденції. Навіть якщо Huawei вдасться створити власну операційну систему, небажання розробників адаптувати під неї свої програми може на корені перекреслять всі старання китайців. У цьому випадку апарати бренду, так само як і її ОС, ризикують втратити значну частку споживачів, які банально не захочуть терпіти відсутність потрібного їм софту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Саме про це говорив блогер Олексій Ігнатьєв, який вважав досить малоймовірним успіх власної ОС від Huawei за умови, якщо компанії не вдасться забезпечити свою платформу затребуваним софтом. Його відсутність зробить Ark OS схожою на Windows Phone від Microsoft, яка так і не змогла залучити розробників, щоб ті наповнили фірмовий магазин додатків цікавим користувачам програмним забезпеченням. А це – ще один дзвіночок, який поступово починає нагадувати передзвін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.