Представлений Meizu 16XS із цікавими характеристиками та смачними цінами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо спиратися на всі попередні витоки, то модель Meizu 16XS виходила дуже дивною: дорожче свого прямого конкурента Redmi K20, але при цьому з платформою простіше. Але на ділі все виявилося набагато краще — Meizu 16XS може сподобатися тим, у кого не вистачає грошей на Redmi K20, а потрійну камеру ну дуже хочеться.

У цьому сегменті багато вирішує ціна, і в цьому плані Meizu 16XS не підвів. Базова версія з 6 ГБ ОПЕРАТИВНОЇ пам’яті і 64 ГБ флеш-пам’яті коштує $245 (6 600 грн.) — на $45 дешевше Redmi K20. Meizu 16XS з 128 ГБ флеш-пам’яті дорожче — $290 (7 800 грн.), і тут різниця з аналогічним виконанням Redmi K20 вже не така вражаюча — всього $15. Але, тим не менш, і вона на користь Meizu. До речі, в плані ціни новинка виглядає привабливо, а що в плані характеристик?

За чутками, Meizu 16XS повинен був отримати екран з вирізом, але на ділі виявилося, що ніякого вирізу і немає, а дизайн в цілому відповідає флагману Meizu 16S. Матриця AMOLED з діагоналлю 6,2 дюйма займає 90,29% площі фронтальної панелі і відтворює 103% колірного простору NTSC. Роздільна здатність стандартна — Full HD+. В екран вбудований сканер відбитків пальців mTouch, що розблокує смартфон всього за 0,2 с.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратна платформа, як вже було сказано вище, — Snapdragon 675, об’єм оперативної пам’яті LPDDR4X — строго 6 ГБ.

В основній камері моделі соло датчик зображення Samsung GM1 роздільною здатністю 48 Мп. Він з’єднаний з об’єктивом з діафрагмою F/1,7. Другий датчик має роздільну здатність 5 Мп, діафрагма об’єктива F/1,9, третій датчик роздільною здатністю 8 Мп з’єднаний з ширококутним об’єктивом з діафрагмою F/2,2 — він забезпечує кут огляду 118,8°. В камері реалізований фазовий автофокус, є підтримка HDR і режим Super night, але оптичної стабілізації немає. Фронтальна камера характеризується роздільною здатністю 16 Мп і діафрагмою F/2,2.

Meizu 16XS працює під управлінням ОС Android 9.0 Pie з інтерфейсом FlyMe 7.3 — і це остання версія оболонки поточного покоління. Наступна буде FlyMe 8, але вона не з’явиться раніше, ніж через пару місяців. У компанії відзначають «стійкість» прошивки: смартфон не повинен гальмувати навіть з 669 встановленими додатками, а в фоні можна тримати за 20 додатків — і це ніяк не позначиться на швидкості роботи пристрою. Також передбачений фірмовий ігровий режим HyperGaming.

Габарити моделі — 152 х 74,4 х 8,3 мм, маса — 165 грамів. Поєднання такої маси і акумулятор ємністю 4000 мА·год дозволяє розробникам говорити про те, що апарат дуже легкий для свого класу. Швидка зарядка підтримується — від блоку живлення потужністю 18 Вт.

Попередні продажі Meizu 16XS вже стартували в Китаї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.