Android 10 Q буде підтримувати нічний режим не тільки в додатках Google

Вже кілька разів підтверджувалася інформація про те, що з виходом десятій версії мобільної операційної системи розробки компанії Google, яка поки що проходить під робочою назвою Android Q, в ній з’явиться наскрізний нічний режим у всіх розділах.

Компанія Google вже додала темні теми в різних додатках, включаючи YouTube, Google Maps, Google Contacts і інші, так що з виходом Android 10 Q нічний режим буде краще гармоніювати з темними темами у цих додатках.

Однак у свіжій статті, опублікованій на сайті XDA Developers, наводяться скріншоти, які підтверджують, що режим Dark Mode, який буде включатися в налаштуваннях дисплея, також буде підтримуватися і додатками сторонніх розробників, включаючи Groupon, Instagram, Tumblr, Snapchat, Hangouts та ін.

Чому про темний режим говорять останнім часом так багато? Тому що на пристроях, оснащеними екранами AMOLED, він дозволяє дуже відчутно економити заряд акумулятора. Крім того, в темний час доби істотно знижується навантаження на очі користувачів.

У користувачів буде можливість вибору кілька сценаріїв роботи режиму: завжди включений, завжди вимкнений або включений вночі/відключений днем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.