Categories: Смартфони

У чому проблема Xiaomi?

Share

Багато буквально кожен день моніторять новини по Xiaomi в очікуванні нових продуктів. Однак до компанії є певні питання, які мене зачіпають і які заважають дивитися на апарати компанії більш серйозно. Ніде правди діти, Xiaomi – один з моїх улюблених брендів, але компанія має проблеми, з якими важко не погодитися.

Давайте порівняємо два смартфона – Galaxy A8 і Xiaomi Mi 8 SE. SE вартує на 2-3 тисячі гривень дешевше і технічно могутніший A8. Однак все не так просто. A8 на Ali можна купити за 11 000 грн, а Mi 8 SE за 8 000 грн.

В Mi 8 SE встановлений Snapdragon 710, 6 ГБ оперативної пам’яті і є трендовий виріз. В обох випадках екрани приблизно однакової якості. І на тлі досить скромного процесора Exynos 7885 Octa і 4 ГБ оперативної пам’яті в Galaxy багато відразу ж захочуть купити Xiaomi. Однак є питання. В SE немає NFC, в SE також немає захисту IP68, а в Galaxy A8 все це присутнє.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, в A8 використовується оболонка Samsung Experience, і на тлі оболонки Xiaomi вона виглядає більш фірмовою, продуманою і красивою зовні. Mi 8 SE потужний, але у нього жахлива оболонка з поганими шрифтами, з поганим іконками програм, які в кожному випадку виглядають по-різному, від чого робочий стіл перетворюється в якусь кашу. У MIUI все відчувається дешево. Складається враження, ніби на оболонці сильно економлять.

Головне в смартфоні – це софт, тому Galaxy A8 навіть з урахуванням більш слабкого процесора виглядає привабливіше за рахунок красивої і якісної оболонки.
Ще одна проблема смартфонів компанії – це відсутність нормальної підтримки. Mi 8 SE не підтримує глобальну прошивку з російською чи українською мовою, тому можна встановити лише неофіційне рішення. Крім того, щоб встановиш прошивку з російською чи українською мовою, необхідно чекати 3 місяці для розблокування завантажувача. Компанія максимально ускладнює можливість покупки смартфона з Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Статья полностью некомпетентная и сильно субъективная во всём. Правы только на счёт NFC и водозащиты, а остальное - полная чушь.

  • Бред дилетанта.
    Оболочка MIUI имеет поддержку во всем мире. Равно как и фирменные магазины и сервисы.
    Шрифты и иконки - вкусовщина. Которая легко правится темами из фирменного магазина. И позволяет переделать рабочий стол хоть в айфон, хоть в самсунг, хоть в приют макаронного монстра.
    Купить Xiaomi с Ali не сложнее, чем заказать пиццу.
    NFC - получается в браслете MiBand вместе с набором приятностей за лишних 30 баксов и всё равно комплект становится дешевле А8
    Автор - или болван разбирающийся только в свиньях с родной фермы, или ему занесли из самсунга, чтобы распиарить их убогий и дорогой смартфон.

  • згоден що маячня, але по іншим причинам.

    у сяомі нема підтримки. Якщо сломалось чи щось не працює - викидай та купуй нове. Нової прошивки з новими функціями не буде. інтеграції з іншими сервісами не буде.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomiукр
  • Останні записи

    Власник TikTok відмовиться від продажу соцмережі у США і швидше закриє додаток

    Власник і материнська компанія соцмережі TikTok, китайська корпорація ByteDance, заявила про неможливість будь-яких поступок владі…

    27.04.2024

    Google офіційно стала коштувати $2 трильйони на тлі розвитку ШІ

    Материнська компанія Google, Alphabet, офіційно досягла ринкової вартості 2 трильйони доларів, що є значною подією…

    27.04.2024

    MSI випустила новий флагманський ПК, який виглядає просто чудово

    MSI вперше показала свою лінійку нових готових ігрових настільних веж на початку цього року, а…

    27.04.2024

    У Windows 11 з’явиться “ШІ-провідник”

    В операційній системі Windows 11 оновлять "Провідник". Він отримає ШІ-функції, для яких будуть потрібні нові…

    27.04.2024

    Представлений найпотужніший кишеньковий ліхтарик: світить на сотні метрів

    Компанія Nitecore створила невеликий ліхтарик EDC25, який міститься в кишені. Однак це не заважає видавати…

    27.04.2024

    Galaxy AI від Samsung скоро стане набагато кориснішим

    Незабаром після того, як Samsung випустила його для кількох флагманських телефонів 2023, вона оголосила про…

    27.04.2024