У чому проблема Xiaomi?

Багато буквально кожен день моніторять новини по Xiaomi в очікуванні нових продуктів. Однак до компанії є певні питання, які мене зачіпають і які заважають дивитися на апарати компанії більш серйозно. Ніде правди діти, Xiaomi – один з моїх улюблених брендів, але компанія має проблеми, з якими важко не погодитися.

Давайте порівняємо два смартфона – Galaxy A8 і Xiaomi Mi 8 SE. SE вартує на 2-3 тисячі гривень дешевше і технічно могутніший A8. Однак все не так просто. A8 на Ali можна купити за 11 000 грн, а Mi 8 SE за 8 000 грн.

В Mi 8 SE встановлений Snapdragon 710, 6 ГБ оперативної пам’яті і є трендовий виріз. В обох випадках екрани приблизно однакової якості. І на тлі досить скромного процесора Exynos 7885 Octa і 4 ГБ оперативної пам’яті в Galaxy багато відразу ж захочуть купити Xiaomi. Однак є питання. В SE немає NFC, в SE також немає захисту IP68, а в Galaxy A8 все це присутнє.

Крім того, в A8 використовується оболонка Samsung Experience, і на тлі оболонки Xiaomi вона виглядає більш фірмовою, продуманою і красивою зовні. Mi 8 SE потужний, але у нього жахлива оболонка з поганими шрифтами, з поганим іконками програм, які в кожному випадку виглядають по-різному, від чого робочий стіл перетворюється в якусь кашу. У MIUI все відчувається дешево. Складається враження, ніби на оболонці сильно економлять.

Головне в смартфоні – це софт, тому Galaxy A8 навіть з урахуванням більш слабкого процесора виглядає привабливіше за рахунок красивої і якісної оболонки.
Ще одна проблема смартфонів компанії – це відсутність нормальної підтримки. Mi 8 SE не підтримує глобальну прошивку з російською чи українською мовою, тому можна встановити лише неофіційне рішення. Крім того, щоб встановиш прошивку з російською чи українською мовою, необхідно чекати 3 місяці для розблокування завантажувача. Компанія максимально ускладнює можливість покупки смартфона з Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.