Міфи про iPhone XR, які виявилися неправдою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли Apple представила iPhone XR, в мережі з’явилася маса негативних коментарів. Багато критикували смартфон за товсті рамки, IPS-дисплей, одинарну камеру і багато іншого. Ми вивчили думки власників XR, які користувалися ним більше місяця, і з’ясували, що смартфон виявився набагато краще, ніж всі думали.

Перше і, мабуть, найголовніше, за що лаяли iPhone XR, – це бічні грані. Вони трохи товщі, ніж на більш дорогих Xs і XS Max, що особливо було помітно на знімках, де всі три пристрої знаходилися поруч. Проте, як відзначають блогери, які користувалися XR більше місяця, різниця в реальності майже не помітна.

Більш товсті рамки екрану важко помітні, навіть якщо порівняти на око екрани XS і XR, тримаючи обидва пристрої в руках. При використанні XR довше декількох хвилин ви просто перестаєте звертати на межі увагу. Ні один з блогерів, раніше впевнених в тому, що XR вийшов потворним, не став критикувати зовнішній вигляд пристрою: бічні межі дивлячись органічно, не відволікають уваги і не викликають дискомфорту при використанні девайса. Зробити їх тонше не можна було через особливості IPS-дисплея, а інші рішення зробили б XR ще дорожче, ніж він є на даний момент.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камера стала одним з небагатьох параметрів, яким XR трохи програє старшим моделям. По-перше, через відсутність другого об’єктива XR не підтримує функцію подвійного зуму, яка є в Xs і XS Max. Крім того, зроблені на XR фотографії при поганому освітленні будуть так чи інакше дивитися гірше, ніж відзняті зображення на флагманських iPhone. Однак і тут різниця буде не сильно помітна, а відсутність 2X-зума засмутить лише небагатьох користувачів, так як цією функцією користуються далеко не всі.

Портретний режим в XR спрацьовує тільки при зйомці людей, а на XS і XS Max в ньому можна знімати і тварин, і різні предмети. Проблемою може стати і порушення пропорцій через ширококутний об’єктив. Незважаючи на ці вади, при звичайній зйомці архітектури, їжі, пейзажів, людей (не в портретному режимі) якість фотографій абсолютно таке ж (на думку деяких блогерів, навіть краще), як і на XS/XS Max.

Повністю перекочували з iPhone 8 корпус і дисплей зробили XR фактично прямим спадкоємцем останнього в історії Apple iPhone з кнопкою «Додому». Тим не менш, алюміній замість сталі виявився виграшніше у використанні, ніж сталь, яка застосовується в XS і XS Max. Він, може бути, і більш схильний до згинів, але не такий мазкий і легко царапающийся, що додає довговічності смартфону.

Крім того, XR оснащений IPS-дисплеєм з щільністю 326 пікселів на дюйм. Всупереч позиції хейтеров девайса, їх неможливо розрізнити без спеціального обладнання. Таким чином, міф про злощасні «точки», які видно на екрані, виявилися вигадкою: єдиним недоліком став чорний колір, який інколи здається не таким насиченим, як на OLED-дисплеях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.