10 найкращих смартфонів 2018 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рік ще не закінчився, але всі основні презентації лідерів ринку вже позаду. Найращі смартфони року вже очевидні, підведемо підсумки. На що варто збирати гроші перед сезоном новорічних розпродажів?

Список смартфонів, які найбільше вразили редакцію НВ у 2018 році, вже сформувався.

Так, швидкісний потяг інновацій в індустрії смартфонів дещо уповільнив свій хід, і багато новинок цього року є лише незначним оновленням торішніх флагманів. І ціни на них при цьому тільки ростуть.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І все ж, справжньому цінителю високих технологій тут є з чого обирати.

Ось список найкращих смартфонів 2018 року в різних цінових категоріях. Якщо за час, що залишився до Нового року з’являться нові гідні претенденти, ми неодмінно оновимо цей матеріал.

Samsung Galaxy Note 9

Від 24 тис грн

Представлений влітку убер-флагман Samsung багато хто поспішив засудити як занадто мінімальне оновлення торішнього Note 8.

Автор цих рядків, який є власником Note 8, до речі, не поспішає бігти за новинкою саме з цієї причини.

Але це не заважає оголосити Note 9 топовим смартфоном року. З тієї простої причини, що у Samsung виходить робити і без того чудовий пристрій ще трішки кращим і більш актуальним з кожним роком (не згадувати сумну історію з Note 7).

Отже, в порівнянні з Note 8 новинка отримала трохи збільшений екран (6,4 дюйма проти 6,3), більш потужне залізо і більш ємний акумулятор. Трохи вдосконалили здвоєну камеру, яка і без того – одна з найкращих на ринку.

S Pen отримав bluetooth, що дозволяє використовувати стилус як пульт для камери (любителі групових селф в захваті).

І в Note 9 як і раніше є слот для карт пам’яті microSD і 3,5-мм роз’єм для навушників.

І це все так само – найпотужніший і найавтономніший флагман на ринку з унікальною можливістю рукописного вводу.

Huawei Mate 20 Pro

Ціна поки що не відома

Два останніх флагмани Huawei більш ніж вдалися. Спочатку осінній Mate 10 Pro буквально увірвався в еліту флагманів, а потім і P20 Pro з його потрійною камерою наробив чимало галасу.

Від нового флагмана Huawei чекали не меншого дива. І ось воно показалося світові.

Незважаючи на те, що ніяких революційних рішень у новинці немає, і вона (як і вищезгаданий Note 9) є еволюцією у відношенні до своїх попередників, це все ж потужний девайс.

Новий процесор швидше на 75% (так заявляє компанія), потрійна камера стала ще більш просунутою, ну а на закуску Huawei пропонує всьому світу відмовитися від звичних карт пам’яті microSD на користь розробленого разом з Toshiba формату nano.

Mate 20 Pro виглядає дуже адекватно новим флагманам Samsung і Apple, тому його можна сміливо записувати в лідери ринку і потенційні бестселери. І констатувати, що Huawei остаточно покинув «китайську зону» і закріпився на вершині ринку.

Apple iPhone XR

Від 30 тис грн

Дивна річ, але молодша модель з трійки представлених у вересні новинок Apple здається найцікавішою. Так, вона де в чому поступається старшим братам XS і XS Max (корпус, камера), але побудована на тому ж залізі і коштує дешевше.

Для звичайного «яблучника» цілком логічно не прагнути купувати найбільш топову версію. Найпростішим доказом цієї тези є колосальні продажі торішніх флагманів Apple. Протягом уже багатьох років поряд з новинками шикарно продавалися старі добрі iPhone 5s і iPhone 6.

Для того, щоб відчувати «яблучну магію» цілком достатньо звичайного айфона, не обов’язково мати топовий. Ну а в даному випадку, таким «звичайним» стає iPhone XR.

Логіка тут проста. Apple прибрала з продажу торішній iPhone X. Роль найдешевших айфонів грають тепер «сімка» і «вісімка», але їхній дизайн вже можна назвати архаїчним. Залишається обирати XR. Тим більше, що і кольорів корпусу на вибір у нього більше.

Google Pixel 3 XL

Ціна поки що не відома

android-review

Про Google Pixel третього покоління говорити особливо нічого. Якщо вас мало цікавили смартфони попередніх двох поколінь, то й третє не особливо сподобається.

За набором фішечек і особливо за дизайном «пікселі» блідо виглядають на тлі конкуруючих флагманів, ціна їх висока, а іміджевий заряд не особливо великий.

Здавалося б, на якого дідька згадувати новий Pixel в списку кращих смартфонів року?

І все ж, це потрібно зробити.

Адже є величезна кількість користувачів, які (абсолютно справедливо) впевнені в тому, що імідж – ніщо, а технології – все. Топове залізо, «голий» Android без «сміттєвих додатків», які так люблять встановлювати різні виробники, і з максимально оперативними оновленнями, чудова камера – це величезні плюси лінійки Pixel.

А ще Pixel є полігоном, на якому Google обкатує свої нові рішення у сфері штучного інтелекту, який обробляє ваші фотографії, блокує спам і відсікає небажані дзвінки.

Тут йдеться саме про Google, не дивно, що під час презентації третього покоління Pixel саме слово Android згадувалося не часто.

З двох моделей Pixel більше цікавіша старша з 6,3-дюймовим OLED-екраном і «монобровою». Камера так само оснащена лише одним об’єктивом, але знімає все так само добре, а то і краще, ніж раніше.

OnePlus 6

Від 13 тис грн

android-review

Нова версія «вбивці флагманів», як прийнято називати продукцію OnePlus. Шостий за рахунком «вбивця» зберіг колишні габарити, але діагональ екрану вдалося наростити за рахунок звуження рамок і використання вирізу на екрані а-ля iPhone X.

Тепер тут 6,28-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 2280×1080 точок. Також OnePlus 6 відразу після виходу виявився (і по суті досі залишається) одним з найпотужніших смартфонів на ринку. Всередині – найпотужніший Snapdragon 845. Доступні версії 6/64, 8/128 і 8/256 ГБ.

Є приємні «фішки» у вигляді розпізнавання обличчя, захисту від води. Подвійна камера OnePlus 6 не дотягує до рівня флагманів Samsung і Huawei, але тим не менше знімає відмінно.

Samsung Galaxy S9 +

Від 22 тис грн

android-review

Весняний флагман Samsung є ультимативним рішенням «все-в-одному». Назвіть будь-яку сучасну технологію для смартфонів – і вона знайдеться в S9 +.

Деякі рішення Samsung залишаються унікальними для ринку (викривлений екран, апаратна клавіша для голосового асистента), і при цьому корейці примудряються тягти в майбутнє спадщину минулих років у вигляді аудіороз’єма 3,5 мм, від якого слідом за Apple вже відмовилися майже всі виробники.

У Galaxy S9 + використовується топове «залізо», включаючи, наприклад, стільниковий модем з максимальними характеристиками, має максимальний для флагманів час автономної роботи. Він підтримує швидку зарядку (і на відміну від скупої Apple, корейці поставляють відповідний пристрій в комплекті зі смартфоном) і бездротову зарядку.

А ще подвійна камера S9+ знімає просто відмінно. І, як здається, автору цих рядків все ж краще, ніж Huawei P20 Pro і (ось тут автор абсолютно впевнений) краще, ніж Apple iPhone X.

Ну і екран, звичайно. Справа не тільки в вигинах. Передача кольору, контрастність, запас яскравості… тут Samsung немає рівних.

Xiaomi Mi 8

Від 10 тис. грн

Українці люблять Xiaomi так несамовито, що часом це складно раціонально пояснити. Хоча головним фактором успіху цього бренду, звичайно ж, є ціна. Смартфони Xiaomi за вартості в 2-3 рази дешевше аналогів від іменитих конкурентів, часто буквально «рвуть» їх за характеристиками.

Та і з user experience у Xiaomi з кожним роком все краще. Зникли проблеми з прошивками, все менше стає інженерних прорахунків, які потім вилазять покупцем боком.

Mi 8 – характерне підтвердження. Це абсолютно шикарний смартфон з топовим залізом (Qualcomm Snapdragon 845) у красивому металевому корпусі, непоганим безрамковим 6,2-дюймовим AMOLED-дисплеєм з роздільною монобровою, камерою «вище середнього», інфрачервоним датчиком розпізнавання обличчя і багатьма іншими «плюшками».

Бракує хіба що захисту від вологи. Ну і з 3,5-мм роз’ємом тут попрощалися. І підтримки карт пам’яті немає. Тому любителі багато знімати або носити з собою домашню відеотеку радше купуватимуть не 6/64, а трохи дорожчу версію 6/128 ГБ.

Meizu 15 Plus

Від 13 тис грн

geeky-gadget

Потужний фаблет Meizu ефектно розігрує основний козир бренду – виділений аудіочіп, який відповідає як за звук у навушниках, так і за звучання стереодинамиків.

І в іншому цей меломанський смартфон непоганий. Металевий корпус, 8-ядерний процесор Exynos від Samsung, функція розпізнавання обличчя. 6-дюймовий AMOLED-дисплей (2560×1440 пікселів). Подвійна основна камера (12 + 20 МП). Доступні версії 6/64 і 6/128 ГБ.

Apple iPhone XS Max

Від 40 тис грн

Най-най-най-най айфон на цей момент. Особливо, якщо купити версію з 512 ГБ. У нього найбільший в історії Apple екран з діагоналлю 6,5 дюймів (технологія OLED, роздільна здатність 2688×1242).

Незважаючи на епічні заяви Apple про революційну нову камеру, більшість експертів сходяться в думці, що якість зйомки в кращому випадку знаходиться на рівні актуальних флагманів Huawei і Samsung. Однак, це все одно розкішна камера, можливостей якої вистачить позаочі навіть найфанатичнішому любителю мобільної фотографії.

Розмір екрану – основна «фішка» XS Max. Фактично, це подарунок фанатам Apple, які хотіли екран побільше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.