Categories: Смартфони

Представлений смартфон FlexPai з гнучким екраном, який затьмарив Samsung Galaxy S10

Share
Час читання: 2 хв.

Китайська компанія Rouyu Technology, що спеціалізується на дослідженнях в області розробки і виробництва кольорових гнучких матриць, представила перший в світі згинаючий смартфон за ціною від 1290 доларів США. Про це повідомляє китайський інформаційний ресурс Tech.Sina. Новинка отримала FlexPai і, на відміну від всіх інших апаратів зі складною конструкцією, що виходили на ринок до неї, оснащена механізмом, який проходить прямо через дисплей.

Концептуально FlexPai повторює ідею Galaxy X, озвучену генеральним директором мобільного підрозділу Samsung. У розкладеному стані апарат являє собою повноцінний планшет з майже квадратним дисплеєм, а в складеному – компактний смартфон. Тому виробник розраховує, що в першу чергу новинка зацікавить користувачів з корпоративного сегмента, яким потрібен портативний інструмент з можливістю розгорнути його і почати роботу.

Смартфон з задатками планшета

Діагональ дисплея FlexPai в розкладеному стані становить 7,8 дюймів, а в складеному – всього 4. Втім, компактним смартфон не назвеш. На габарити впливають товсті рамки по периметру дисплея, а також технічна область, що проходить по одній їх граней апарату. У ній розмістився набір фронтальних датчиків, камера і кольорові світлодіоди, які свідчать про пропущені дзвінки або повідомлення.

«Серцем» FlexPai є невідомий процесор Snapdragon 800-й серії, 6 або 8 ГБ оперативної пам’яті в залежності від конфігурації і 128, 256 або 512 ГБ вбудованої пам’яті. Роль програмної основи становить оболонка waterOS, побудована на базі ОС Android. Фірмова прошивка була спеціально розроблена для складного смартфона і на 100% враховує його конструктивні особливості, миттєве перебудовуючи інтерфейс в залежності від того, розкрито механізм або закритий.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    AirPods можуть отримати функцію діагностики серцевих захворювань

    Нещодавно видання 9to5Mac виявило в iOS 18 ознаки того, що Apple тестує можливість використання майбутніх…

    27.09.2024

    Apple справді сильно спростила ремонт iPhone 16 Pro і Pro Max, показало розбирання iFixit

    Фахівці iFixit регулярно проводять розборки різних гаджетів, щоб оцінити їхню ремонтопридатність. Цього разу на розгляд…

    27.09.2024

    У відкритому доступі опинилися до 600 мільйонів паролів від Facebook та Instagram

    Компанію Meta оштрафували на 91 мільйон євро через те, що 600 мільйонів паролів користувачів Facebook…

    27.09.2024

    Samsung представляє Galaxy S24 FE з новим процесором Exynos

    Galaxy S24 FE – це смартфон, який пропонує флагманські можливості за привабливою ціною. Він працює…

    27.09.2024

    iPhone 16 Pro Max не витримає падіння з висоти 1,8 метра

    Allstate Protection Plans провели експеримент, у якому iPhone 16 Pro Max впав з висоти 1,8…

    27.09.2024

    Google впроваджує Gemini у всі старі моделі Pixel Buds

    Google оголосила про важливе оновлення для власників старих моделей навушників Pixel Buds. Тепер користувачі зможуть…

    27.09.2024