Apple має проблеми з виробництвом iPhone XR

Поставки iPhone XR почнуться тільки через кількох тижнів, але виробники вже щосили випускають апарати, щоб Apple була готова до великого ажіотажу, який почнеться з попередніх замовлень 19 жовтня, повідомляє 9to5mac.

Більшу частину iPhone XR для Apple виробляють дві компанії: Foxconn і Pegatron. У сукупності очікується, що їх обсяги складуть близько 90% від усіх вироблених пристроїв. iPhone XR, швидше за все, буде конкурувати з iPhone XS Max за звання найбільш продаваною моделлю iPhone 2018 року.

Згідно з джерелами в Китаю, спочатку Foxconn повинен був зібрати 60% апаратів, а Pegatron – 30%. Але в міру того, як сильно збільшуються обсяги необхідних Apple пристроїв, з’ясувалося, що продуктивних потужностей Pegatron не вистачає для виконання плану. Це змусило компанію з Купертіно скорегувати співвідношення замовлень між двома компаніями ще більше на користь Foxconn. Це дозволить зробити набагато більше iPhone XR, ніж Apple планувала спочатку.

Джерела повідомляють про дві основні причини недостатньої продуктивності Pegatron. Одна з них – затримка виробництва деталей, які повинні надати сторонні компанії. Apple покладається на десятки різних фірм для виробництва компонентів iPhone, і, очевидно, Foxconn і Pegatron не можуть зібрати смартфон, якщо навіть одна деталь відсутня.

Інша причина, вкрай дивна, це нестача робочих в китайських виробничих підприємствах. Недолік співробітників в Китаї може звучати як жарт, але заводи в Китаї часто повідомляють робочим про свої екстремальних умовах роботи, що, ймовірно, відштовхує багатьох потенційних співробітників. Ймовірно, Pegatron не може знайти достатню кількість людей, щоб заповнити всі робочі місця.

IPhone XR – найдешевша модель 2018 роки від Apple. Вартість починається з 749 доларів за 64-гігабайтну версію. Початок поставок очікується з 26 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.