Xiaomi додала рекламу в смартфони на прошивці MIUI

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось нарешті і настав момент, коли Xiaomi показала своє справжнє обличчя. Сьогодні, 18 вересня 2018 року, даний виробник електроніки додав рекламу в прошивку для своїх мобільних пристроїв.

Вона показується в стандартних додатках, налаштуваннях і інших елементах меню. Користувачі запевняють, що після установки нових збірок ОС, випущених за останні кілька днів, їм почала показувати реклама в самих різних частинах прошивки на смартфонах.

Один з користувачів Xiaomi запевняє, що коли він встановив MIUI 8.9.13, то нічого хорошого його не чекав, тому як реклама початку показуватися навіть при запуску музичного програвача і будь-якого іншого застосування, вбудованого в операційну систему.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дійшло до того, що рекламні банери з’явилися навіть в настройках мобільних пристроїв. Само собою, відключити демонстрацію реклами ніяк не можна.

Повідомляється, що в прошивку MIUI завжди була вбудована платформа під назвою MSA. Вона відповідає за збір і обробку даних для демонстрації реклами в будь-якому програмному забезпеченні.

Проте, хитра компанія Xiaomi вирішила піти на підлий крок і зробити так, щоб реклама на її базі початку показуватися користувачам прямо в рамках своєї фірмової операційної системи. Само собою, що рекламні банери споживають трафік, а це призводить до додаткових витрат.Компанія Xiaomi поки що ніяк не прокоментувала таку інформацію, тобто нововведення було запроваджено приховано. Керівництво китайської корпорації навіть не намагалося будь-яким чином виправдати свої дії. Насправді, причина додавання реклами вкрай проста. Даний виробник електроніки просто вирішив підвищити таким чином свої доходи, адже всі грошові кошти від реклами підуть лише йому в кишеню, а не власнику мобільного пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.