Categories: Смартфони

5 смартфонів з найбільш оригінальним дизайном

Share

Поява смартфонів серйозно ускладнило життя дизайнерам: користувачі відвернулися від кнопкових телефонів, де була повна свобода творчості, людям потрібен примітивний цегла з екраном.

У 2018-му з розвитком тренда Безрамковий виділити смартфон ще складніше. Проте серед армії китайських клонів з чубчиками і вертикально розташованими камерами є зовні оригінальні пристрої з впізнаваним дизайном. Ми зібрали п’ять самих незвичайних девайсів.

Xiaomi Mi 8 EE

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У флагмані Xiaomi восьмого покоління очікувалося наявність 3D-сканера і сканера відбитка пальця під екраном. Обома можливостями компанія оснастила тільки преміальну версію Mi 8 EE. При розблокуванні по відбитку пальця область дисплея над дактилоскопічний сканером загоряється – виходить ефектно і оригінально.

Крім того, смартфон здивував оригінальним корпусом: він здається прозорим, і створюється відчуття, що через нього просвічуються мікросхеми, в тому числі процесор Snapdragon 845. Розглядати його легко: на чіпі помітно червоно-білий логотип.

Поки флагман продається тільки в Китаї в обмеженій кількості. У тому, що це вдалий апарат, сумнівів немає: Xiaomi випустила преміум-смартфон концепції Huawei Porsche Design і пропонує його за 3 699 юанів – близько 17 000 гривень.

Xiaomi Mi Mix 2S

Тут дизайнери Xiaomi зуміли виявитися в тренді безрамковість і при цьому уникнути настирливий виріз. У цього смартфона тільки одна товста рамка – нижня, на ній і расположенf передня камера. Також флагман виділяється керамічним корпусом.

В іншому все звичайно: вертикально розташовані об’єктиви камери, сканер пальця на задній панелі. Але якщо ви просто хочете Android 2018 го без ріжучої очей чубчика, Mi Mix 2S – один з варіантів . У нього флагманські характеристики і приваблива ціна.

Vivo NEX

Vivo першої показала сканер відбитка пальця під екраном. Компанія затягла з реалізацією, але все ж першою випустила смартфон з такою технологією. Флагман Vivo NEX повністю безрамковий: дактилоскопічний сканер захований під дисплеєм, фронтальна камера висувається з верхньої межі.

Оформлено нововведення теж оригінально: при розпізнаванні відбитка пальця область над сканером загоряється світло-зеленим кольором, висування селф-камери супроводжується оригінальним звуком.

Можливо, Vivo NEX – прототип смартфонів майбутнього. Сканер пальця під екраном, швидше за все, буде в Huawei Mate 20 Pro і Samsung Galaxy S10 +, висувна камера також стане популярнішим. Але поки Vivo NEX – найоригінальніший безрамковий смартфон на ринку.

Функціонально він теж гідний: топовий процесор Snapdragon 845, хороша автономність, хороший екран, непогана камера. Єдиний мінус – відсутність NFC-модуля. Бренд тотально його ігнорує, хоча в Росії, наприклад, він користується шаленою популярністю.

HTC U12 +

Компанія який рік розкладається і пробиває дно: рекорди по збитках за місяці і квартали оновлюються частіше, ніж Windows 10, співробітників і навіть цілі відділи купує Google, електроніка продається погано, цінова політика жахлива. Єдиний відділ, до якого немає претензій, – дизайнерський. Зовні смартфони HTC – все ще топ.

Остання прем’єра компанії – флагман U12 +. Зовні він виділяється трьома особливостями. По-перше, HTC забила на тренди, крім Безрамковий екрану: на передній панелі замість вирізу зверху дві тонкі рамки, об’єктиви основної камери розташовані горизонтально. По-друге, в пристрої немає кнопок, бічні грані сенсорні і реагують на здавлювання. По-третє, корпус прозорий. На задній панелі можна розгледіти материнську плату.

По можливостях U12 + теж крутий: він працює на Snapdragon 845, звук шикарний, камера друга після Huawei P20 Pro по DxO Mark. Слабка сторона флагмана – ціна: $ 800-850 за бренд, який забули майже всі.

Moto Z3 Play

Motorola представила перший смартфон з підтримкою 5G-мереж Moto Z3 Play, але в першу чергу він виділяється зовні. У ньому дизайнери втілили кращі риси попередника Z2 Play і відмовилися від застарілих товстих рамок.

Спереду апарат непомітний: тонкі рамки, великий 6-дюймовий екран. Ззаду ж його важко не впізнати: подвійна камера розташована в виступаючої круглої області, схожою на свинячий п’ятак. Деяких користувачів такий дизайн дратує, але все ж це відмінна риса пристроїв компанії. До речі, на екрані блокування смартфон показує час в такій же круглій області в формі п’ятака.

Друга важлива особливість – розташування сканера відбитка пальця на правій бічній грані. Він не став займати місце на передній або задній панелях.

За характеристиками це середній клас: Snapdragon 636, 4 ГБ оперативної пам’яті, AMOLED-дисплей з роздільною здатністю Full HD +.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: укр
  • Останні записи

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024