5 смартфонів з найбільш оригінальним дизайном

Поява смартфонів серйозно ускладнило життя дизайнерам: користувачі відвернулися від кнопкових телефонів, де була повна свобода творчості, людям потрібен примітивний цегла з екраном.

У 2018-му з розвитком тренда Безрамковий виділити смартфон ще складніше. Проте серед армії китайських клонів з чубчиками і вертикально розташованими камерами є зовні оригінальні пристрої з впізнаваним дизайном. Ми зібрали п’ять самих незвичайних девайсів.

Xiaomi Mi 8 EE

У флагмані Xiaomi восьмого покоління очікувалося наявність 3D-сканера і сканера відбитка пальця під екраном. Обома можливостями компанія оснастила тільки преміальну версію Mi 8 EE. При розблокуванні по відбитку пальця область дисплея над дактилоскопічний сканером загоряється – виходить ефектно і оригінально.

Крім того, смартфон здивував оригінальним корпусом: він здається прозорим, і створюється відчуття, що через нього просвічуються мікросхеми, в тому числі процесор Snapdragon 845. Розглядати його легко: на чіпі помітно червоно-білий логотип.

Поки флагман продається тільки в Китаї в обмеженій кількості. У тому, що це вдалий апарат, сумнівів немає: Xiaomi випустила преміум-смартфон концепції Huawei Porsche Design і пропонує його за 3 699 юанів – близько 17 000 гривень.

Xiaomi Mi Mix 2S

Тут дизайнери Xiaomi зуміли виявитися в тренді безрамковість і при цьому уникнути настирливий виріз. У цього смартфона тільки одна товста рамка – нижня, на ній і расположенf передня камера. Також флагман виділяється керамічним корпусом.

В іншому все звичайно: вертикально розташовані об’єктиви камери, сканер пальця на задній панелі. Але якщо ви просто хочете Android 2018 го без ріжучої очей чубчика, Mi Mix 2S – один з варіантів . У нього флагманські характеристики і приваблива ціна.

Vivo NEX

Vivo першої показала сканер відбитка пальця під екраном. Компанія затягла з реалізацією, але все ж першою випустила смартфон з такою технологією. Флагман Vivo NEX повністю безрамковий: дактилоскопічний сканер захований під дисплеєм, фронтальна камера висувається з верхньої межі.

Оформлено нововведення теж оригінально: при розпізнаванні відбитка пальця область над сканером загоряється світло-зеленим кольором, висування селф-камери супроводжується оригінальним звуком.

Можливо, Vivo NEX – прототип смартфонів майбутнього. Сканер пальця під екраном, швидше за все, буде в Huawei Mate 20 Pro і Samsung Galaxy S10 +, висувна камера також стане популярнішим. Але поки Vivo NEX – найоригінальніший безрамковий смартфон на ринку.

Функціонально він теж гідний: топовий процесор Snapdragon 845, хороша автономність, хороший екран, непогана камера. Єдиний мінус – відсутність NFC-модуля. Бренд тотально його ігнорує, хоча в Росії, наприклад, він користується шаленою популярністю.

HTC U12 +

Компанія який рік розкладається і пробиває дно: рекорди по збитках за місяці і квартали оновлюються частіше, ніж Windows 10, співробітників і навіть цілі відділи купує Google, електроніка продається погано, цінова політика жахлива. Єдиний відділ, до якого немає претензій, – дизайнерський. Зовні смартфони HTC – все ще топ.

Остання прем’єра компанії – флагман U12 +. Зовні він виділяється трьома особливостями. По-перше, HTC забила на тренди, крім Безрамковий екрану: на передній панелі замість вирізу зверху дві тонкі рамки, об’єктиви основної камери розташовані горизонтально. По-друге, в пристрої немає кнопок, бічні грані сенсорні і реагують на здавлювання. По-третє, корпус прозорий. На задній панелі можна розгледіти материнську плату.

По можливостях U12 + теж крутий: він працює на Snapdragon 845, звук шикарний, камера друга після Huawei P20 Pro по DxO Mark. Слабка сторона флагмана – ціна: $ 800-850 за бренд, який забули майже всі.

Moto Z3 Play

Motorola представила перший смартфон з підтримкою 5G-мереж Moto Z3 Play, але в першу чергу він виділяється зовні. У ньому дизайнери втілили кращі риси попередника Z2 Play і відмовилися від застарілих товстих рамок.

Спереду апарат непомітний: тонкі рамки, великий 6-дюймовий екран. Ззаду ж його важко не впізнати: подвійна камера розташована в виступаючої круглої області, схожою на свинячий п’ятак. Деяких користувачів такий дизайн дратує, але все ж це відмінна риса пристроїв компанії. До речі, на екрані блокування смартфон показує час в такій же круглій області в формі п’ятака.

Друга важлива особливість – розташування сканера відбитка пальця на правій бічній грані. Він не став займати місце на передній або задній панелях.

За характеристиками це середній клас: Snapdragon 636, 4 ГБ оперативної пам’яті, AMOLED-дисплей з роздільною здатністю Full HD +.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я