Смартфони

Чіпи Google Tensor продовжать відставати від Apple, Qualcomm та MediaTek

Share
Час читання: 2 хв.

Схоже, що Google знову готується до того, щоб його нові процесори для смартфонів не встигали за конкурентами в плані продуктивності. Я натрапив на внутрішній витік інформації, який розкриває прогнози компанії щодо бенчмарків для чіпів Tensor G5 та G6, які мають з’явитися у смартфонах Pixel 10 і Pixel 11.

Згідно з надійними джерелами, Google демонструє, як ці нові чіпи змагатимуться з флагманами від Qualcomm, MediaTek і Apple. Цікаво, що прогнози враховують очікувані поліпшення від Qualcomm, яка збирається представити нові ядра Nuvia з істотним приростом продуктивності.

Кажучи конкретно, Tensor G5, який дебютує в Pixel 10, має забезпечити приблизно на 30% кращу багатопоточну продуктивність у порівнянні з Tensor G4. Здається, цей чіп збережеться з основним ядром X4, як у попередника, але кількість продуктивних ядер виросте з трьох до п’яти, і їх оновлять до нових специфікацій Cortex-A725.

Проте продуктивність одного потоку, ймовірно, зросте лише трохи, адже Google все ще тримає конфігурацію Cortex-X4 як основне ядро.

Також є подібні перспективи для Tensor G6, який стане основою Pixel 11. З чуток, цей чіп повністю відмовиться від ядер ефективності і буде мати конфігурацію 1+6+1. Це означає, що в нього увійдуть одне основне ядро Arm Cortex-X930, шість продуктивних Cortex-A730 та одне ефективне Cortex-A520.

Google прогнозує, що ця конфігурація забезпечить приблизно 15% поліпшення продуктивності одного потоку та 11% у багатопоточному режимі в порівнянні з G5. Але навіть з такою цікавою архітектурою, Tensor G6, на жаль, навряд чи зможе перевершити своїх конкурентів за продуктивністю.

Звісно, все це лише прогнози, тому сприймати їх потрібно з обережністю. Однак ці дані якось узгоджуються з історією розвитку процесорів Google Tensor і здаються досить скромними для тих, хто мріє про справжню продуктивність.

Ця нова інформація ще раз підтверджує тенденцію в мобільних процесорах, де Apple залишає всіх позаду, а Qualcomm і MediaTek йдуть за нею.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Google
  • Останні записи

    П’ять несподіваних характеристик смартфона, що впливають на якість фотографій

    Вже всім зрозуміло, що кількість мегапікселів не визначає якість фото. Головне — це розмір сенсора.…

    26.10.2024

    iPhone 16 та iPhone 16 Plus не виправдали очікувань Apple

    Попит на базові моделі iPhone 16 виявився нижчим, ніж очікувала Apple. Принаймні так вважає авторитетний…

    26.10.2024

    Apple припинить продаж чотирьох пристроїв

    Компанія Apple збирається припинити виробництво та продаж кількох пристроїв, які користувалися популярністю та любов'ю фанатів.…

    26.10.2024

    Названо 6 найкорисніших функцій, доданих в Android 15

    Оновлення Android 15 пройшло якось без особливого ажіотажу. Більшість навіть не помітить, коли воно вийшло.…

    26.10.2024

    5 популярних моделей смартфонів і один планшет Xiaomi, які втратять актуальність

    Компанія Xiaomi поповнила список застарілих (на її думку) пристроїв, які більше не отримуватимуть жодних апдейтів.…

    26.10.2024

    Що варто налаштувати на Android відразу після купівлі смартфона

    Знаєте, кожен смартфон напханий сотнями, якщо не тисячами функцій. З них половина — це просто…

    26.10.2024