Чіпи Google Tensor продовжать відставати від Apple, Qualcomm та MediaTek

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Схоже, що Google знову готується до того, щоб його нові процесори для смартфонів не встигали за конкурентами в плані продуктивності. Я натрапив на внутрішній витік інформації, який розкриває прогнози компанії щодо бенчмарків для чіпів Tensor G5 та G6, які мають з’явитися у смартфонах Pixel 10 і Pixel 11.

Реклама

Згідно з надійними джерелами, Google демонструє, як ці нові чіпи змагатимуться з флагманами від Qualcomm, MediaTek і Apple. Цікаво, що прогнози враховують очікувані поліпшення від Qualcomm, яка збирається представити нові ядра Nuvia з істотним приростом продуктивності.

Кажучи конкретно, Tensor G5, який дебютує в Pixel 10, має забезпечити приблизно на 30% кращу багатопоточну продуктивність у порівнянні з Tensor G4. Здається, цей чіп збережеться з основним ядром X4, як у попередника, але кількість продуктивних ядер виросте з трьох до п’яти, і їх оновлять до нових специфікацій Cortex-A725.

Проте продуктивність одного потоку, ймовірно, зросте лише трохи, адже Google все ще тримає конфігурацію Cortex-X4 як основне ядро.

Також є подібні перспективи для Tensor G6, який стане основою Pixel 11. З чуток, цей чіп повністю відмовиться від ядер ефективності і буде мати конфігурацію 1+6+1. Це означає, що в нього увійдуть одне основне ядро Arm Cortex-X930, шість продуктивних Cortex-A730 та одне ефективне Cortex-A520.

Google прогнозує, що ця конфігурація забезпечить приблизно 15% поліпшення продуктивності одного потоку та 11% у багатопоточному режимі в порівнянні з G5. Але навіть з такою цікавою архітектурою, Tensor G6, на жаль, навряд чи зможе перевершити своїх конкурентів за продуктивністю.

Звісно, все це лише прогнози, тому сприймати їх потрібно з обережністю. Однак ці дані якось узгоджуються з історією розвитку процесорів Google Tensor і здаються досить скромними для тих, хто мріє про справжню продуктивність.

Ця нова інформація ще раз підтверджує тенденцію в мобільних процесорах, де Apple залишає всіх позаду, а Qualcomm і MediaTek йдуть за нею.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ