Смартфони

У компанії Apple не підтримують використання ШІ для редагування фото на смартфонах

Share
Час читання: < 1 хв.

Глава відділу програмного забезпечення Apple Крейг Федерігі розповів, що думають у Apple з приводу ШІ обробки фотографій на смартфонах. Судячи з його відповідей, нові iPhone не отримають ШІ-інструменти обробки знімків, які є у Google Pixel.

Що ще відомо

Крейг Федерігі поспілкувався із журналістами The Wall Street Journal напередодні запуску iOS 18.1. За його словами, компанію критикують за те, що в останній прошивці мало нових ШІ-фотофункцій. У відповідь на це він каже, що глибоке опрацювання знімків може підірвати довіру до фотографії, адже вона в такому разі не відображає реальність, а стає фантазією.

З ШІ-інструментів для монтажу фото у Apple є тільки гумка, але навіть з приводу його застосування велися «дуже активні обговорення». Для порівняння, у Google також до гумки передбачені інструменти для заміни неба та осіб, збільшення, переміщення та додавання об’єктів на фото.

Нагадаємо, що скоро вийде нова iOS з Apple Intelligence, що включає кілька ШІ-функцій і підтримку GPT-4o для роботи частини з них.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Qualcomm пообіцяла випускати оновлення для Snapdragon 8 Elite протягом 8 років

    Інсайдер Мішаал Рахман повідомив після технологічного заходу Snapdragon Summit, що виробник флагманського чіпсету Snapdragon 8…

    25.10.2024

    Розкрито всі можливі кольори Galaxy S25, поки що неофіційно

    Галузевий аналітик Росс Янг опублікував докладний список кольорів усіх моделей флагманської серії смартфонів Samsung Galaxy…

    25.10.2024

    Майбутні iPhone успадкують деякі функції Apple Watch Series 10

    Галузеві інсайдери з The Elec повідомляють, що Apple може використовувати технологію відображення LTPO3, вперше представлену…

    25.10.2024

    Представлено бездротову колонку для багатіїв за 6000 євро

    Компанія Marantz представила дві нові бездротові колонки преміум-класу – Marantz Horizon та Marantz Grand Horizon.…

    25.10.2024

    Експерти поділилися порадами, як уберегти смартфон від шпигунського ПЗ

    Експерти надали рекомендації щодо захисту смартфонів від шпигунського ПЗ, яке може таємно стежити за діями…

    25.10.2024

    OpenAI працює над новим ШІ під назвою Orion

    Компанія OpenAI, яка розробила чат-бот ChatGPT, планує представити нову модель штучного інтелекту під назвою Orion…

    25.10.2024