У компанії Apple не підтримують використання ШІ для редагування фото на смартфонах

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Глава відділу програмного забезпечення Apple Крейг Федерігі розповів, що думають у Apple з приводу ШІ обробки фотографій на смартфонах. Судячи з його відповідей, нові iPhone не отримають ШІ-інструменти обробки знімків, які є у Google Pixel.

Реклама

Що ще відомо

Крейг Федерігі поспілкувався із журналістами The Wall Street Journal напередодні запуску iOS 18.1. За його словами, компанію критикують за те, що в останній прошивці мало нових ШІ-фотофункцій. У відповідь на це він каже, що глибоке опрацювання знімків може підірвати довіру до фотографії, адже вона в такому разі не відображає реальність, а стає фантазією.

З ШІ-інструментів для монтажу фото у Apple є тільки гумка, але навіть з приводу його застосування велися «дуже активні обговорення». Для порівняння, у Google також до гумки передбачені інструменти для заміни неба та осіб, збільшення, переміщення та додавання об’єктів на фото.

Нагадаємо, що скоро вийде нова iOS з Apple Intelligence, що включає кілька ШІ-функцій і підтримку GPT-4o для роботи частини з них.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ