iPhone наступного року може отримати несподівану нову кнопку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Це може здатися смішним, але, схоже, найбільші апаратні оновлення для iPhone стосуються кнопок. Після додавання кнопки Action до iPhone 15 Pro, а потім затвора Camera Control до iPhone 16, схоже, iPhone 17 Pro представить ще один варіант кнопки.

Реклама

Що відомо про iPhone 17 Pro

Як повідомляє надійне джерело Majin Bu, Apple нібито тестує “нову кнопку, яка замінить кнопки регулювання гучності та кнопку Action, які були видалені” на своєму наступному флагмані.

Ця нова кнопка буде глибоко настроюваною і навіть може служити єдиним центром для регулювання гучності та перемикання профілів. Однак не варто забувати, що ця формула дизайну може бути лише одним із численних прототипів, які тестуються в дизайн-лабораторіях Apple.

Це не вперше, коли ми чуємо чутки про те, що Apple експериментує з різними варіантами реалізації кнопок на своїх смартфонах. За останні кілька років ми чули чутки про те, що на підході ємна кнопка регулювання гучності, але в результаті вона матеріалізувалася у вигляді багатофункціональної кнопки спуску затвора камери на iPhone 16 та iPhone 16 Pro.

Враховуючи, що Apple любить дотримуватися однієї і тієї ж фундаментальної мови, а потім ітерувати її, малоймовірно, що за три роки ми отримаємо три різні оновлення кнопок. До того ж поєднання ролей профілів/кнопок дій із клавішами регулювання гучності звучить як заплутаний рецепт із кривою навчання.

Одним із практичних способів реалізації може бути переміщення регулювання гучності за слайди, засновані на жестах, у той час як перемикання профілів та дії з ярликами засновані на фізичному, тактильному натисканні. Більше того, якщо розмір пристрою досить великий, можливо, користувачі зможуть навіть налаштовувати, що робити при одноразовому або дворазовому натисканні зверху та знизу.

Звичайно, поки що рано жити в уявному царстві Apple і занадто довіряти подібним чуткам. Тим не менш, схоже, що головним сюрпризом наступного року може стати чутки про iPhone 17 Air, супертонкий і легкий iPhone, який, ймовірно, вдихне нову енергію в лінійку смартфонів Apple, але він також може виявитися дорожчим, ніж навіть топові моделі Pro Max.

Apple вже внесла значні зміни до архітектури акумуляторів у лінійці iPhone 16, зробивши їх більш доступними. Ми також чуємо повідомлення про те, що компанія розглядає додаткові апаратні зміни, які зроблять iPhone більш ремонтопридатними, щоб у найближчі роки привести їх у відповідність до норм «право на ремонт» та «електронні відходи». Цікаво буде подивитися, як Apple впорається з цими насущними апаратними проблемами, одночасно пропонуючи оновлену гібридну систему кнопок.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ