Смартфони

За чутками, процесор для Galaxy S25 Ultra буде в декілька разів дорожчим, ніж для iPhone 16 Pro

Share
Час читання: 2 хв.

У мережу проникла інформація про те, за скільки Apple купує процесор A18 Pro для топових моделей iPhone. Автори порталу Phonearena порівняли різницю в ціні заліза для Apple і Samsung – і результати виявилися далеко не на користь останньої.

Що відомо про новий процесоор для Galaxy S25 Ultra

За чутками, Galaxy S25 Ultra отримає чіп Snapdragon 8 Gen 4. Якщо вірити інсайдерам, ціна процесора для виробників гаджетів становитиме до $240, а MediaTek Dimensity 9400, який має з’явитися у базовому Galaxy S25, коштує $155. При цьому, за даними компанії TD Cowan, Apple A18 Pro для iPhone 16 Pro і 16 Pro Max обходиться виробнику всього $45.

Примітно, що всі три чіпи побудовані за одним 3-нанометровим техпроцесом TSMC другого покоління – N3E. Якщо витік вірний, то Samsung витрачатиме в 4-5 разів більше грошей на процесори, ніж Apple.

Чому така різниця

На думку авторів порталу Phonearena, така різниця може бути викликана тим, що TSMC робить чіпи для Apple безпосередньо, а Samsung має посередників у вигляді Qualcomm (і MediaTek). Крім того, Qualcomm не ліцензує ядра Cortex, а випускає власні, тому їй доводиться компенсувати вартість їхньої розробки.

Можливо, собівартість майбутніх флагманів лінійки Galaxy була б меншою при переході на Exynos 2500. Але, за чутками, випуск чіпа поки не планується через проблеми Samsung з 3-нанометровим техпроцесом.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleSamsung
  • Останні записи

    Microsoft додала нову функцію Coaching with Copilot у Word

    Microsoft Word тепер пропонує функцію Coaching with Copilot, яка покликана допомогти користувачам покращити правопис та…

    11.10.2024

    Огляд нових функцій для захисту Android-смартфонів від викрадення

    Google запускає нові функції, анонсовані ще у травні, які дозволять захистити телефони на базі операційної…

    11.10.2024

    Microsoft спростила використання ключів доступу у Windows 11

    Будучи одним із головних світових розробників програмного забезпечення, компанія Microsoft приділяє підвищену увагу безпеці. Тільки…

    11.10.2024

    Найкращим смартфоном Apple визнано модель 2020 року

    Розробники AnTuTu опублікували результати вересневого «народного» рейтингу пристроїв на iOS та iPadOS у Китаї. Під…

    11.10.2024

    Оновлення Windows 11 24H2 створює на комп’ютерах кеш, який неможливо видалити

    Оновлення Windows 11 24H2 автоматично створює кеш розміром 9 ГБ, який неможливо видалити. Після оновлення…

    11.10.2024

    Apple показала на відео, як безпечно та ефективно мити сіточки в AirPods Pro

    Компанія Apple випустила невеликий навчальний відеоролик, в якому розповіла про спосіб очищення сіток своїх навушників.…

    11.10.2024