Новини України та Світу

Хакери атакували роботи-пилососи Ecovacs

Share
Час читання: < 1 хв.

Роботи-пилососи китайської компанії Ecovacs стали об’єктом атаки хакерів у США, в результаті якої вони почали вигукувати расистські образи, повідомляє ABC News.

Що ще відомо

Зловмисники отримали контроль над роботами-пилососами Ecovacs Deebot X2 у кількох містах США, керуючи їх рухом та використовуючи вбудовані динаміки для образ. Адвокат з Міннесоти Деніел Свенсон став жертвою атаки, коли його робот-пилосос почав поводитися дивно і вигукувати расистські лайки.

Про подібні інциденти повідомили й інші користувачі США. У деяких випадках роботи переслідували домашніх тварин, а в інших вигукували образи вночі. Свенсон подав скаргу до Ecovacs, яка провела розслідування та відключила IP-адресу зловмисника. Компанія заявила, що обліковий запис Свенсона зазнав кібератаки з використанням підстановки облікових даних.

Фахівці з кібербезпеки раніше попереджали Ecovacs про проблему з PIN-кодом, який перевірявся лише програмою, а не сервером або роботом. Представник Ecovacs повідомив, що недолік уже усунено. Компанія також відправила клієнтам лист із проханням змінити паролі та заявила, що у листопаді випустить оновлення системи безпеки для власників серії X2.

Цей інцидент наголошує на важливості посилення безпеки розумних пристроїв і змушує задуматися про наслідки кібератак на технології, з якими ми живемо.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    За чутками, процесор для Galaxy S25 Ultra буде в декілька разів дорожчим, ніж для iPhone 16 Pro

    У мережу проникла інформація про те, за скільки Apple купує процесор A18 Pro для топових…

    11.10.2024

    Microsoft додала нову функцію Coaching with Copilot у Word

    Microsoft Word тепер пропонує функцію Coaching with Copilot, яка покликана допомогти користувачам покращити правопис та…

    11.10.2024

    Огляд нових функцій для захисту Android-смартфонів від викрадення

    Google запускає нові функції, анонсовані ще у травні, які дозволять захистити телефони на базі операційної…

    11.10.2024

    Microsoft спростила використання ключів доступу у Windows 11

    Будучи одним із головних світових розробників програмного забезпечення, компанія Microsoft приділяє підвищену увагу безпеці. Тільки…

    11.10.2024

    Найкращим смартфоном Apple визнано модель 2020 року

    Розробники AnTuTu опублікували результати вересневого «народного» рейтингу пристроїв на iOS та iPadOS у Китаї. Під…

    11.10.2024

    Оновлення Windows 11 24H2 створює на комп’ютерах кеш, який неможливо видалити

    Оновлення Windows 11 24H2 автоматично створює кеш розміром 9 ГБ, який неможливо видалити. Після оновлення…

    11.10.2024