Смартфони

iPhone SE 4: які нові функції з’являться в бюджетному iPhone

Share
Час читання: 3 хв.

Наступним iPhone насправді має бути iPhone SE 4, за винятком будь-яких затримок. Цей iPhone має вийти навесні наступного року, а це означає, що ми побачимо його приблизно через півроку. Це буде перше оновлення iPhone SE за три роки, і, ймовірно, це буде найбільше оновлення iPhone SE з моменту створення.

Детальніше про новий дизайн

Apple дотримується дизайну iPhone 8, починаючи з iPhone SE 2 у 2020 році. Цей дизайн все ще має 4,7-дюймовий РК-дисплей, закруглені краї та кнопку «Додому». Однак наступний iPhone SE має відійти від цього.

Натомість ми очікуємо дизайну, схожого на iPhone 14, з більшим 6,1-дюймовим OLED-дисплеєм, дизайном з плоскими краями, Face ID і меншим вирізом тієї епохи. Однак ми все ще очікуємо, що він матиме одну камеру, а не подвійну камеру iPhone 14.

Інші чутки також стверджували, що наступний iPhone SE отримає кнопку дії, спочатку представлену на iPhone 15 Pro, а тепер і на всій лінійці iPhone 16. Це замінить перемикач вимкнення звуку та дасть покупцям iPhone SE нову настроювану кнопку.

USB-C

На відміну від iPhone 14 і поточного iPhone SE , очікується, що Apple відмовиться від роз’єму Lightning на iPhone SE 4.

Здебільшого це пов’язано з нормативними актами ЄС, які вимагають від усіх пристроїв із зарядним портом переходити на уніфікований роз’єм, яким є USB-C.

Apple спочатку перейшла на USB-C у лінійці iPhone 15 минулого року, а наступний iPhone SE стане останнім iPhone, який перейде. Якщо ви покупець iPhone SE , незабаром ви зможете заряджати свій телефон за допомогою того самого кабелю, що й iPad і ноутбук.

Кращі камери

Наступний iPhone SE від Apple, ймовірно, матиме той самий 48-мегапіксельний задній сенсор, що й iPhone 15, зробивши величезний стрибок у порівнянні з 12-мегапіксельним сенсором iPhone SE 3 порівняно з iPhone 8.

iPhone SE 4 також, ймовірно, матиме ту саму 12-мегапіксельну селфі-камеру, що й iPhone 15, що є ще одним величезним кроком у порівнянні з 7-мегапіксельною селфі-камерою iPhone SE 3.

Apple Intelligence

Згідно зі звітами Марка Гурмана з Bloomberg, наступний iPhone SE повинен підтримувати Apple Intelligence, ймовірно, з чіпом A18 і 8 ГБ оперативної пам’яті. Це трохи дивно, але, здається, Apple хоче передати Apple Intelligence якомога більшій кількості, навіть на своєму найдешевшому новому iPhone.

Нагадуємо, що Apple Intelligence представляє безліч нових функцій, таких як Інструменти для написання, Photos Clean Up, Genmoji, Image Playground, Notification Summary і абсолютно нову Siri.

Перший модем Apple

Очікується , що четверте покоління iPhone SE матиме перший власний модем Apple, над яким вони працювали багато років. Apple придбала старий модемний бізнес Intel ще в 2019 році з наміром розробити власні модеми та відійти від Qualcomm.

Раніше цього тижня ми ексклюзивно повідомляли на 9to5Mac , що Apple поставить свій перший власний модем 5G під кодовою назвою Centauri в iPhone SE 4. Цей модем також буде працювати з Wi-Fi, Bluetooth і GPS.

Модеми 5G від Qualcomm є одними з найдорожчих компонентів в iPhone, тому логічно, що Apple намагається від них відмовитися. Це може бути одним із ключових факторів того, що iPhone SE 4 має таку низьку початкову ціну, незважаючи на такий сучасний iPhone.

Ціни на iPhone SE

З чуток , iPhone SE наступного покоління буде дорожчим, потенційно 499 доларів. Однак це все ще досить пристойна ціна, враховуючи той факт, що це дуже сучасний iPhone менш ніж за 500 доларів.

Зараз Apple також продає iPhone 14 за 599 доларів, тому той факт, що ми отримаємо модернізовану версію цього телефону ще дешевше, буде справжньою крадіжкою. Apple, швидше за все, припинить випуск iPhone 14 після випуску наступного iPhone SE , тобто модельний ряд iPhone потенційно виглядатиме так:

  • iPhone SE: $499
  • iPhone 15: 699 доларів США
  • iPhone 15 Plus: $799
  • iPhone 16: $799
  • iPhone 16 Plus: $899
  • iPhone 16 Pro: 999 доларів
  • iPhone 16 Pro Max: $1199

Це була б досить уніфікована лінійка iPhone, де всі iPhone мають USB-C. Безумовно, було б трохи дивно, якби дешевший iPhone SE мав підтримку Apple Intelligence, а дорожчий iPhone 15 — ні, тому я не здивуюся, якби Apple також припинила випуск цього телефону.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Google тестує верифікаційні галочки для сайтів у пошуковій видачі

    Видання The Verge повідомило про неанонсовану Google функцію пошуку, яку компанія зараз тестує. Йдеться про…

    05.10.2024

    Telegram випустив масштабне оновлення з новими функціями

    Telegram представив масштабне оновлення, яке включає безліч нових функцій і поліпшень. Тепер користувачі можуть надсилати…

    05.10.2024

    Браузер Arc Search з ШІ відкритий для бета-тестування

    Браузер Arc Search з інтегрованим штучним інтелектом тепер доступний користувачам Android у рамках відкритого бета-тестування.…

    05.10.2024

    Apple використовує OLED TDDI для створення тонкого iPhone 17 Air

    Apple, за чутками, готується випустити тонкий iPhone 17 Air, який буде схожим на iPad Pro…

    05.10.2024

    Telegram повідомив про рекордні навантаження на сервери: що відомо

    Популярний месенджер Telegram зазнає дуже серйозних навантажень. Причина - ситуація у ряді близькосхідних країн. Що…

    05.10.2024

    Samsung інтегрує у свої телевізори штучний інтелект

    Samsung анонсувала телевізори з інтегрованим штучним інтелектом (ШІ), який дозволить користувачам керувати пристроями розумного будинку…

    05.10.2024