Новини України та Світу

Google тестує верифікаційні галочки для сайтів у пошуковій видачі

Share
Час читання: < 1 хв.

Видання The Verge повідомило про неанонсовану Google функцію пошуку, яку компанія зараз тестує. Йдеться про синю галочку верифікації для забезпечення безпеки користувачів під час переходу за посиланнями.

Більш детально

Мітка верифікації з’являється біля сайту, який пошукові алгоритми Google визначають як легітимний та сповіщають про це користувача. Але мітки стоять не біля кожного сайту та виводяться у пошуковій видачі не для кожного користувача.

Поки мітки про легітимність та оригінальність ресурсу стоять при видачі в пошуку Google сайтів Microsoft, Apple, Epic Games, Amazon, HP та Meta. При наведенні на галочку верифікації з’являється таке сповіщення: «Сигнали Google дозволяють припустити, що цей бізнес є бізнесом, за який себе видає». Проте компанія попереджає, що “не може гарантувати надійність цього бізнесу та його продуктів”.

Хоча справжність ресурсу і визначається такими факторами, як перевірка веб-сайту, зведення даних Merchant Center та ручного огляду, все одно користувач і сам повинен бути уважним, щоб убезпечити себе від переходу на фішинговий сайт.

Як зазначає The Verge, ймовірно, новий пошуковий експеримент — продовження функції Google Brand Indicators for Message Identification (BIMI), яка використовується для відображення галочок у веб- та мобільних програмах Gmail поруч із відправниками, які підключилися до платформи перевірки. І поки що незрозуміло, чи з’явиться ця функція у когось, окрім тестувальників.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Google
  • Останні записи

    Telegram випустив масштабне оновлення з новими функціями

    Telegram представив масштабне оновлення, яке включає безліч нових функцій і поліпшень. Тепер користувачі можуть надсилати…

    05.10.2024

    Браузер Arc Search з ШІ відкритий для бета-тестування

    Браузер Arc Search з інтегрованим штучним інтелектом тепер доступний користувачам Android у рамках відкритого бета-тестування.…

    05.10.2024

    Apple використовує OLED TDDI для створення тонкого iPhone 17 Air

    Apple, за чутками, готується випустити тонкий iPhone 17 Air, який буде схожим на iPad Pro…

    05.10.2024

    Telegram повідомив про рекордні навантаження на сервери: що відомо

    Популярний месенджер Telegram зазнає дуже серйозних навантажень. Причина - ситуація у ряді близькосхідних країн. Що…

    05.10.2024

    Samsung інтегрує у свої телевізори штучний інтелект

    Samsung анонсувала телевізори з інтегрованим штучним інтелектом (ШІ), який дозволить користувачам керувати пристроями розумного будинку…

    05.10.2024

    Глава Epic Games Тім Суїні заявив про падіння інтересу до ААА-ігор

    Глава Epic Games, Тім Суїні, заявив, що сучасні ААА-ігри не відповідають очікуванням гравців, що негативно…

    05.10.2024