Смартфони

Перші тести iPhone 16: оцінка продуктивності в іграх і часу автономної роботи

Share
Час читання: 2 хв.

Apple зняла ембарго на публікацію оглядів нових iPhone, що дало змогу дізнатися більше про новинки. Наприклад, відомий техноблогер Dave2D на своєму YouTube-каналі поділився враженнями від смартфонів та показав результати тестування їх продуктивності й автономності.

Усі моделі iPhone 16 отримали нову кнопку під назвою Control Camera, яка використовується для керування камерою. Вона розташована в нижній частині правої сторони корпусу та підтримує як натискання, так і свайпи, надаючи тактильну віддачу через вібрацію. Блогер зазначив, що користуватися цією кнопкою у вертикальній орієнтації смартфона незручно. Він висловив сумнів, що її будуть часто використовувати для чогось іншого, окрім швидкого запуску камери або зйомки фото та відео.

iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max трохи збільшилися порівняно з попередниками — дисплеї виросли з 6,1 до 6,3 дюйма і з 6,7 до 6,9 дюйма відповідно. Рамки екрана стали тоншими, хоча це помітно лише при прямому порівнянні.

Усі моделі iPhone 16 оснащені новими процесорами, що значно підвищило продуктивність, особливо в базових версіях, які стали швидшими на 40%. Pro-моделі мають лише на 7% більшу продуктивність порівняно зі звичайними iPhone 16, а також перевершують торішні моделі Pro на 13%.

Apple також поліпшила систему тепловідведення в нових iPhone, щоб зменшити троттлінг і забезпечити стабільну продуктивність на тривалий час. Однак, за словами блогера, різниця з минулорічними моделями незначна, особливо для Pro Max, який і так непогано справлявся з цими завданнями.

Щодо автономності, новий iPhone 16 Pro працює приблизно стільки ж, скільки торішній iPhone 15 Pro Max. Однак найбільш вражаючим за часом роботи став iPhone 16 Pro Max, який здивував блогера своєю автономністю.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Оновлення One UI 6.1.1 від Samsung знову викликало проблеми: камери флагманів Galaxy перестали працювати

    Нещодавно Samsung випустила велике оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23, але вже…

    18.09.2024

    Розчарування від Samsung: ємність батареї Galaxy S25+ залишиться на рівні Galaxy S24+

    За інформацією ресурсу Galaxy Club, новий смартфон Samsung Galaxy S25+, який є другою за вартістю…

    18.09.2024

    Бюджетні моделі Samsung отримуватимуть оновлення до 6 років

    Samsung робить великий крок уперед, пропонуючи бюджетним смартфонам оновлення на шість років. Це нововведення ставить…

    18.09.2024

    Нові мови для Apple Intelligence будуть додаватися в 2025 році

    20 вересня на ринок надійдуть нові iPhone 16 — телефони, розроблені для роботи з функціями…

    18.09.2024

    Завод TSMC у США почав випуск процесорів для iPhone

    Завод TSMC в Арізоні розпочав виробництво пробної партії процесорів, і першим клієнтом став технологічний гігант…

    18.09.2024

    TikTok знову намагається виправдатися в американському суді

    Юристи американського підрозділу TikTok та китайської материнської компанії ByteDance продовжили боротьбу проти заборони на ресурс…

    18.09.2024