Смартфони

Що iOS 18 підготувала для власників старих пристроїв Apple

Share
Час читання: 3 хв.

Лінія продуктів Apple для Apple Intelligence залишає чимало нових функцій в iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 та macOS Sequoia недоступними для старіших пристроїв — з деякими винятками.

Список сумісних пристроїв, які можуть працювати з iOS 18, iPadOS 18 і macOS Sequoia, включає моделі, що сягають навіть 2017 року, але більшість із них не отримають функції Apple Intelligence.

Apple Intelligence представляє собою широкий набір нових можливостей, призначених для покращення пошуку відповідей, узагальнення інформації та роботи з даними користувачів. Оскільки ці технології штучного інтелекту є досить складними, лише найновіші iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, а також iPad і Mac з чіпом M1 чи новішим можуть скористатися цими функціями.

Ось чому Apple розділила свою основну доповідь на WWDC 2024 на дві частини: спочатку нові функції, що з’являться в наступних версіях ОС, а потім — фокус на Apple Intelligence.

Компанія не уточнила, що в iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 і macOS Sequoia є функції, які не будуть доступні для найстаріших сумісних пристроїв.

Сумісні пристрої:

iOS 18:

  • iPhone XR (2018)
  • iPhone XS (2019)
  • iPhone SE другого покоління (2020)
  • Новіші моделі, такі як iPhone 11 і вище

iPadOS 18:

  • iPad сьомого покоління і новіші (2019–2021) з екраном 10,2 дюйма
  • iPad десятого покоління (2022)
  • iPad mini п’ятого покоління (2019) і новіші
  • iPad Air третього покоління (2019) і новіші
  • 11-дюймовий iPad Pro
  • 12,9-дюймовий iPad Pro третього покоління (2018) і новіші

watchOS 11:

  • Не підтримуються: Apple Watch SE першого покоління, Series 4 і Series 5
  • Підтримуються: Apple Watch SE другого покоління, Series 6 і новіші

macOS Sequoia:

  • MacBook Pro та Mac mini 2018 року і новіші
  • iMac 2019 року і новіші
  • MacBook Air 2020 року і новіші
  • iMac Pro (2017-2021)
  • Mac Pro 2019 року або новіші
  • Mac Studio

Обмеження для старих пристроїв:

Не всі нові функції доступні для всіх сумісних пристроїв. Наприклад, функція iPhone Mirroring не буде доступна для Mac, які не мають чіпа безпеки T2, що виключає деякі моделі iMac 2019 року.

Одна з найочікуваніших функцій — вдосконалення Siri, яке покращить обробку запитів з урахуванням повсякденної мови, наголосів і варіацій фраз. Очікується, що деякі старіші пристрої можуть отримати певний рівень покращеної функціональності Siri, але точний обсяг покращень не уточнюється.

Apple Watch SE другого покоління не підтримує нову функцію Ultra Wideband, а Apple Watch Series 6 не зможе скористатися функцією «Натисни, щоб отримати готівку».

Функція ігрового режиму в iOS 18 потребує AirPods другого покоління, а для персоналізованого просторового аудіо потрібні AirPods Pro третього покоління.

Функція супутникових повідомлень в iOS 18 доступна для iPhone 14 і новіших моделей, а функція транскрипції звуку в реальному часі потребує iPhone 12 або новіших.

Функція ультраширокосмугового розблокування доступна для iPhone 11 і новіших моделей, а функції Enhance Dialogue і Eye Tracking вимагають iPhone 12 або новіший.

Функція Smart Script, що імітує ваш власний рукописний текст, працює на новіших моделях iPad, включаючи останні версії iPad Air та iPad Pro.

Деякі функції, такі як математичні нотатки та автоматична категоризація в Mail, можуть бути недоступні для старіших пристроїв.

Висновок:

Якщо ви планували оновити свої пристрої, зараз — відмінний час, особливо якщо вам потрібні функції Apple Intelligence. Очікується, що всі моделі iPhone 16 будуть сумісні з новим механізмом штучного інтелекту від Apple, як і майбутні моделі iPad і Mac.

Для тих, хто цікавиться Apple Intelligence, варто знати, що не всі функції будуть доступні до кінця 2024 року. Старі пристрої отримають основний набір функцій iOS 18, iPadOS 18 і macOS Sequoia спочатку. Однак у 2025 році повний реліз Apple Intelligence може спонукати деяких користувачів розглянути можливість оновлення своїх пристроїв раніше.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024