Смартфони

Панель завдань з планшетів Android 15 може з’явитися на смартфонах Android

Share
Час читання: 2 хв.

Google працює над новою панеллю завдань для смартфонів Android, схожою на ту, що вже існує для планшетів. Експерт з Android Мішал Рахман повідомляє, що компанія розробляє цю версію панелі завдань для телефонів, що працюють на Android 15. Панель завдань, призначена для великих екранів, дозволяє користувачам швидко перемикатися між додатками.

Панель завдань Android була вперше представлена в 2022 році з Android 12L, яка була розроблена для пристроїв з великими екранами. Вона розташована в нижній частині дисплея та завжди була видимою. Для складаних дисплеїв панель завдань з’являлася лише на короткий час у другому квартальному випуску Android 13, і її можна було побачити лише провівши пальцем від навігаційної панелі до верхньої частини екрана.

З новою збіркою Android 15 Google планує ввести кнопку для постійного відображення панелі завдань внизу екрана, без потреби змінювати масштаб дисплея. У версії Android 15 Beta 4 Рахман виявив функцію, яка дозволяє постійно відображати панель завдань в нижній частині екрана без зміни масштабування.

Якщо ви використовуєте бета-версію Android 15 і хочете спробувати панель завдань вже зараз, вам потрібно змінити налаштування дисплея. Перейдіть до Налаштування > Про телефон, і шість разів торкніться слова «Номер збірки», щоб увімкнути параметри розробника. Потім перейдіть до Налаштування > Система > Параметри розробника. Знайдіть заголовок «Малювання» і змініть параметр «Найменша ширина» з 411 dp на 600. Ви побачите панель завдань у нижній частині екрана.

Зазначимо, що ця зміна може зробити текст на екрані надто дрібним для зручного перегляду. Якщо панель завдань вам не підходить, ви завжди можете повернутися до попереднього налаштування 411 dp і дочекатися офіційного релізу панелі завдань для смартфонів в Android 15.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024