Новий Exynos 2500 від Samsung перевершить Apple A15 Bionic

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Світ процесорів для смартфонів може зазнати значних змін з випуском чіпсету Samsung Exynos 2500. Цей новий процесор обіцяє бути швидшим та ефективнішим, ніж Apple A15 Bionic. Однак шлях до його запуску був нелегким.

Реклама

Спочатку виникали сумніви щодо ефективності нового 3-нм виробничого процесу GAA (Gate-All-Around) від Samsung. Це, разом із успіхом чіпа Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, викликало побоювання, що телефони Samsung Galaxy S25 можуть використовувати тільки чіпи Qualcomm.

Проте останнім часом з’явилися позитивні новини про Exynos 2500. Samsung вдалося розвіяти сумніви щодо 3-нм процесу GAA, демонструючи його хорошу роботу та високі результати на галузевих заходах. Тестування також пройшло успішно: прототип Exynos 2500 досяг швидкості 3,2 ГГц, що є значним досягненням.

Реклама

Також ходять чутки, що Exynos 2500 перевершує A15 Bionic та Snapdragon 8 Gen 3 у ранніх тестах обчислювальної потужності та графічних можливостей. Це свідчить про те, що Samsung, можливо, вдалося створити високопродуктивний чіп з низьким енергоспоживанням, що може випередити нинішніх лідерів ринку.

Точна дата офіційного випуску Exynos 2500 ще невідома, але Samsung досягла значного прогресу в його підготовці. Якщо чутки підтвердяться, то у другій половині 2024 року на ринок процесорів для смартфонів вийде новий конкурент. Це дасть виробникам Android-пристроїв більше можливостей і може покращити вибір для споживачів.

Конкурентоспроможний Exynos 2500 може стимулювати інновації та знизити ціни на потужні чіпи. Однак важливо пам’ятати, що результати тестів не завжди точно відображають реальну продуктивність чіпа. Багато залежить від якості програмного забезпечення та теплових характеристик пристрою.

Успіх Exynos 2500 також залежить від здатності Samsung вирішити попередні проблеми та виробляти достатню кількість чіпів високої якості.

Загалом, Exynos 2500 є значним кроком вперед для Samsung. Наступні кілька місяців будуть вирішальними, щоб побачити, чи зможе Exynos 2500 виправдати очікування і кинути виклик Apple та Qualcomm у боротьбі за першість на ринку процесорів для смартфонів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPhoneArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ