Apple пояснила, чому функції Apple Intelligence не підтримуються навіть на молодших моделях iPhone 15

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Функції Apple Intelligence будуть доступні лише на найновіших iPhone та iPad/Mac, що базуються на платформі Apple M. Початково було не зрозуміло, чому це саме так, особливо враховуючи, що продуктивність блоку NPU у Apple M1 можна порівняти з тим, що у Apple A14 у iPhone 12. Тепер Apple пояснила цей аспект.

Реклама

На прикладі гарнітури Vision Pro, яка використовує SoC M2 і не підтримує Apple Intelligence, стало зрозуміло, що причина полягає в тому, що блок NPU у гарнітурі вже використовується для різних завдань ШІ, таких як розпізнавання об’єктів, жестів і т.д. В результаті він просто не має достатньої обчислювальної потужності для Apple Intelligence.

Це саме стосується й старих iPhone. Їхні блоки NPU значно потужніші, ніж у Apple M, але в ноутбуках та планшетах ці блоки не так сильно завантажені, як у смартфонах. До того ж впливає обсяг оперативної пам’яті, який у старих iPhone не перевищує 8 ГБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоWccftech

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: