Смартфони

Бета-версія Android 15 містить баг, який ламає екран блокування на багатьох смартфонах Google Pixel

Share
Час читання: 2 хв.

Близько тижня тому Google випустила Android 15 Beta 3, і в ній виявлено серйозний баг, який впливає на багатьох, але не всіх користувачів, які встановили це оновлення. У останній бета-версії екран блокування постійно показує запити на аутентифікацію. Це не повинно сильно дивувати, оскільки бета-програмне забезпечення зазвичай є нестабільним. Користувачі багатьох пристроїв Pixel, які використовують оновлення Android 15 Beta 3, стикаються з тим, що при натисканні будь-де на екрані блокування з’являється екран введення PIN-коду, і вони не можуть продовжити роботу, поки не аутентифікуються, ввівши правильний PIN-код.

Здається, є один виняток. Натискання кнопок “Відтворити” або “Пауза” на медіаплеєрі не викликає запиту на перевірку вашої особи через введення PIN-коду. Однак, натискання на сповіщення або спроба змахнути сповіщення призведе до вимоги аутентифікації. За даними 9to5Google, перезавантаження телефону тимчасово виправляє проблему, але не назавжди, і баг з’являється знову. На пристроях Pixel, що працюють на Android 15 Beta 3, при натисканні на значок камери в нижньому правому куті екрана блокування з’явиться екран введення PIN-коду, але тільки після того, як ви зробите одне фото.

Увімкнення/вимкнення FaceUnlock не вирішує цю проблему, і наразі Google не дала жодної відповіді на це питання. Моделі від Pixel 6/Pixel 6 Pro і новіші отримують оновлення до Android 15 Beta 3. Оновлення додає функцію спільного використання шпалер з AI для пристроїв Pixel, полегшений доступ до Circle to Search для планшетів Pixel і покращений доступ до елементів управління розумним домом.

Користувачі Pixel починають активно обговорювати цей баг на соціальних платформах, таких як Reddit. Як написав підписник Reddit paimonsoror: “Цікаво, чи хтось ще зіштовхнувся з цим. Заметив вчора, що тепер, коли я двічі натискаю кнопку живлення для фотографування, після першого знімка буде запит на розблокування екрану. Раніше я міг робити скільки завгодно знімків. Єдине, чого не можна було зробити, це переглядати фото в галереї, крім тих, що я щойно зробив. Невелика незручність, але я використовував цю функцію дуже часто, щоб швидко робити знімки, коли не був підготовлений до фотографування :). Я на 15-й бета-версії … Не впевнений, чи це проникло туди”.

Сподіваємось, Google випустить Android 15 Beta 3.1, щоб усунути цей дійсно набридливий баг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Три місця, де не можна залишати флешку, щоб уникнути її поломки

    USB-флеш-накопичувачі користуються величезною популярністю серед власників комп'ютерів, і це не дивно, адже такі пристрої дуже…

    28.06.2024

    “Vodafone” готує важливе нововведення для своїх абонентів

    Компанія «Vodafone» готується до важливих змін, які вплинуть на багатьох абонентів. Ці зміни пов’язані з…

    28.06.2024

    Нове оновлення вбиває комп’ютери з Windows 11

    Компанія Microsoft випустила нове оновлення для операційної системи Windows 11, яке виявилося проблемним. Якщо ви…

    28.06.2024

    Нова watchOS 11 припиняє підтримку рекордної кількості моделей Apple Watch

    Важливою новиною є те, що компанія Apple готується до випуску нової версії своєї операційної системи…

    28.06.2024

    “Дія” отримала нові функції: керування медичними даними тепер онлайн

    Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про розширення функціоналу мобільного додатку "Дія", що надасть громадянам доступ…

    28.06.2024

    Windows 10 отримає ще п’ять років підтримки та оновлень

    Компанія Acros Security, яка розробила сервіс мікропатчів 0Patch для підвищення безпеки програмного забезпечення, повідомила гарну…

    28.06.2024