Бета-версія Android 15 містить баг, який ламає екран блокування на багатьох смартфонах Google Pixel

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Близько тижня тому Google випустила Android 15 Beta 3, і в ній виявлено серйозний баг, який впливає на багатьох, але не всіх користувачів, які встановили це оновлення. У останній бета-версії екран блокування постійно показує запити на аутентифікацію. Це не повинно сильно дивувати, оскільки бета-програмне забезпечення зазвичай є нестабільним. Користувачі багатьох пристроїв Pixel, які використовують оновлення Android 15 Beta 3, стикаються з тим, що при натисканні будь-де на екрані блокування з’являється екран введення PIN-коду, і вони не можуть продовжити роботу, поки не аутентифікуються, ввівши правильний PIN-код.

Реклама

Здається, є один виняток. Натискання кнопок “Відтворити” або “Пауза” на медіаплеєрі не викликає запиту на перевірку вашої особи через введення PIN-коду. Однак, натискання на сповіщення або спроба змахнути сповіщення призведе до вимоги аутентифікації. За даними 9to5Google, перезавантаження телефону тимчасово виправляє проблему, але не назавжди, і баг з’являється знову. На пристроях Pixel, що працюють на Android 15 Beta 3, при натисканні на значок камери в нижньому правому куті екрана блокування з’явиться екран введення PIN-коду, але тільки після того, як ви зробите одне фото.

Увімкнення/вимкнення FaceUnlock не вирішує цю проблему, і наразі Google не дала жодної відповіді на це питання. Моделі від Pixel 6/Pixel 6 Pro і новіші отримують оновлення до Android 15 Beta 3. Оновлення додає функцію спільного використання шпалер з AI для пристроїв Pixel, полегшений доступ до Circle to Search для планшетів Pixel і покращений доступ до елементів управління розумним домом.

Користувачі Pixel починають активно обговорювати цей баг на соціальних платформах, таких як Reddit. Як написав підписник Reddit paimonsoror: “Цікаво, чи хтось ще зіштовхнувся з цим. Заметив вчора, що тепер, коли я двічі натискаю кнопку живлення для фотографування, після першого знімка буде запит на розблокування екрану. Раніше я міг робити скільки завгодно знімків. Єдине, чого не можна було зробити, це переглядати фото в галереї, крім тих, що я щойно зробив. Невелика незручність, але я використовував цю функцію дуже часто, щоб швидко робити знімки, коли не був підготовлений до фотографування :). Я на 15-й бета-версії … Не впевнений, чи це проникло туди”.

Сподіваємось, Google випустить Android 15 Beta 3.1, щоб усунути цей дійсно набридливий баг.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоphonearena.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ