Топ смартфонів з AMOLED-екранами, що варто розглянути прямо зараз

Час читання: 3 хв.
Топ смартфонів з AMOLED-екранами, що варто розглянути прямо зараз

Яскраві AMOLED-екрани з відмінною передачею кольорів доступні навіть у бюджетних смартфонах. Ось список найкращих доступних моделей з такими екранами.

Реклама

Xiaomi Redmi Note 13

Модель зі стриманим дизайном, але значними характеристиками. Смартфон оснастили великим екраном діагоналлю 6,67 дюйми з роздільною здатністю 1080 на 2400 пікселів, а також сканером відбитків, вбудованим під дисплей та захистом Gorilla Glass. Основна камера на 108 Мп доповнена надширококутним об’єктивом та непоганою деталізацією.

За продуктивність відповідає середній за потужністю восьмиядерний процесор Qualcomm SM6225 Snapdragon 685. Акумулятор на 5000 мАг пропонує хорошу автономність, є підтримка microSD-карток, стереодинаміки та роз’єм для навушників.

Tecno SPARK 20 Pro+

Смартфон з класичним дизайном та круглим блоком камер. Має загнуті краї та екран-водоспад, що виглядає стильно. Основна камера з роздільною здатністю 108 Мп доповнена фазовим автофокусом і видає непогані, але чутливі до освітлення знімки. Крім AMOLED-матриці екран може похвалитися підтримкою 120-герцевою частотою оновлення, а також високою піковою яскравістю 1000 ніт.

На борту смартфона восьмиядерний процесор Mediatek Helio G99 Ultimate, що забезпечує плавну роботу додатків та навіть запуск мобільних ігор, але не на високих налаштуваннях графіки. Об’єм акумулятора стандартний – 5000 мАг.

POCO M6 Pro

Строгий на вигляд смартфон відрізняється глянсовою панеллю з блоком камер на задній кришці – складається він з трьох об’єктивів, де головний має роздільну здатність 64 Мп, забезпечує непогані знімки і якісну кольоропередачу. Модель має захист від води та пилу, що відповідає стандарту IP54 (не боїться бризок та крапель води).

Працює смартфон на базі процесора MediaTek Helio G99 Ultra – його потужності більш ніж достатньо для базових завдань. Батарея на 5000 мАч забезпечує 1-2 дні роботи на одному заряді, а також є підтримка швидкого заряджання на 67 Вт.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 4G

Ще одна модель у досить стриманому дизайні. Працює на базі компактної операційної системи HyperOS і процесора Helio G99 Ultra – забезпечує стабільну, але не особливо продуктивність, що виділяється, і відсутність перегріву навіть при інтенсивній роботі.

Екран підтримує частоту оновлення 120 Гц, має широкий колірний охоплення, а також вбудований під дисплей сканер відбитків пальців. З інших плюсів: модель оснастили камерою з високою роздільною здатністю 200 Мп, яка разом зі світлосильним сенсором і фірмовим двигуном Xiaomi Imaging Brain видає чудові знімки.

TECNO Camon 30

Смартфон виконаний із приємних на дотик матеріалів і виглядає презентабельно. AMOLED-екран має роздільну здатність 2436 х 1080 пікселів, а також підтримку 120 Гц частоти оновлення. За продуктивність відповідає покращена версія Ultimate процесора MediaTek Helio G99: плавна робота з достатньою потужністю для виконання будь-яких повсякденних завдань, але не важких мобільних ігор.

Основна камера на 50 Мп із ширококутним сенсором відмінно справляється зі зйомкою, у тому числі й нічною. Стандартна ємність батареї на 5000 мАг доповнюється підтримкою швидкого заряджання на 70 Вт – повністю смартфон зарядиться приблизно за 45 хвилин.

Samsung Galaxy A35 5G

Модель із сучасним, привабливим дизайном та непоганою начинкою. Процесор Samsung Exynos 1380, побудований за 5-нм техпроцесом, справляється з мультизадачністю, швидким запуском та роботою додатків та офісного софту. Датчик відбитків вбудований в екран, є підтримка частоти оновлення 120 Гц, висока пікова яскравість – 1000 нит.

Відмінною особливістю смартфона є камера на 50 Мп, фотографії на яку виходять деталізованими та якісними за будь-якого освітлення. З інших плюсів варто відзначити гарний захист: скло Gorilla Glass та стандарт захисту від води та пилу IP67. Об’єм акумулятора 5000 мАг, а головний недолік тривалості зарядки – зарядити смартфон повністю вийде лише за 85 хвилин.

OPPO Reno11 F 5G

Стильний смартфон, дизайн якого за допомогою візерунка імітує відблиски сонця на поверхні води та зелений ліс. Екран захищений склом Panda Glass, пікова яскравість складає 900 нит, є підтримка частоти оновлення 120 Гц, а сканер відбитків розташований під екраном.

Модель працює на базі процесора Mediatek Dimensity 7050, що забезпечує помірну продуктивність, при цьому сама ОС може похвалитися гарною оптимізацією. Основний об’єктив на 64 Мп хоч і не дуже вражаючий, але загальна якість знімків залишається високою за рахунок розвинених алгоритмів обробки. Батарея на 5000 мАг, смартфон підтримує швидку зарядку на 67 Вт.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.