Android 15 впроваджує нові методи захисту від крадіжки даних

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Не секрет, що для злому чужих гаджетів зловмисники використовують не лише віруси, але й апаратні засоби, такі як «хакерські кабелі». У бета-версії Android 15 з’явилася захисна функція проти таких типів атак. Портал Android Authority продемонстрував, як ця захист виглядає.

Реклама

Одним із перших нововведення, додане в Android 15 Beta 2.2, виявив техноблогер Мішаал Рахман. Суть атаки полягає в тому, що оброблена хакерами зарядна станція (наприклад, встановлена ​​на вокзалі) може використовувати функцію передачі даних по кабелю. У тестовій версії ОС користувач може примусово відключити режим роботи гаджета. Для цього в меню живлення, яке з’являється на утриманні кнопки включення, з’явилася кнопка Lockdown.

Після натискання на значок блокування смартфон втратить будь-які можливості взаємодії з іншими пристроями кабелю, крім зарядки. Вперше подібність такої функції з’явилася в Android 9 у 2018 році. Тоді вона приховувала повідомлення та відключала розблокування смартфона будь-якими методами, крім основного. Наприклад, за допомогою PIN-коду. Чи буде функція включена до перших релізних зборок мобільної ОС, поки невідомо.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ