Смартфони

Відомий інсайдер розповів про функції штучного інтелекту в iOS 18

Share
Час читання: < 1 хв.

В останньому випуску свого розсилки Марк Гурман детальніше розповів про те, чого варто очікувати від першого серйозного кроку Apple в галузі генеративного штучного інтелекту на майбутній Всесвітній конференції розробників:

У рамках змін компанія покращить голосові можливості Siri, надавши їй більш розмовного характеру, та додасть функції, які допомагають користувачам у повсякденному житті – такий підхід вона називає «проактивним інтелектом».

Це включає такі сервіси, як автоматичне підсумовування повідомлень з iPhone, швидкий конспект новинних статей і розшифровка голосових нотаток, а також поліпшення існуючих функцій, які автоматично заповнюють календар і підказують програми. Також будуть покращені функції редагування фотографій на основі штучного інтелекту, але жодна з них не справить враження на тих, хто вже кілька місяців використовує штучний інтелект у програмах Adobe.

Гурман додав, що хоча Apple в основному покладатиметься на обробку даних безпосередньо на пристроях для підтримки своїх ШІ-функцій, вона також надаватиме їх через хмару в центрах обробки даних, що містять високотехнологічні чіпи, розроблені для Mac. Він також зазначив, що чат-бот, схожий на ChatGPT, буде відсутній у майбутніх функціях штучного інтелекту. Говорять, що керівники Apple визнали, що всередині компанії вони «грають у наздоганяння».

Очікується, що перші кроки Apple у галузі штучного інтелекту будуть представлені в рамках прев’ю оновлень програмного забезпечення наступного покоління на WWDC, яка розпочнеться 10 червня.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Що робити, якщо батарея телефону здулася: покрокова інструкція

    Мобільний акумулятор може деформуватися з різних причин, таких як неправильне використання, виробничий дефект, удари або…

    21.09.2024

    5 причин перейти з iPhone 11 на новий iPhone 16

    Цього тижня Apple презентувала нову лінійку iPhone 16 з більшими акумуляторами, новою кнопкою для камери…

    21.09.2024

    Samsung ненароком розкрила дату випуску Galaxy S24 FE та Galaxy Tab S10

    Жоден інсайдер не надає більше інформації про майбутні новинки Samsung, ніж сама компанія. Сьогодні підрозділ…

    21.09.2024

    Топ-5 альтернатив iPhone 16 у 2024 році

    9 вересня 2024 року Apple провела презентацію, на якій анонсувала нове покоління смартфонів — iPhone…

    21.09.2024

    Протести в магазинах Apple зіпсували запуск iPhone 16

    У кількох містах США та інших країнах протестувальники скористалися запуском iPhone 16 для привернення уваги…

    21.09.2024

    Як захистити свій Android пристрій від крадіжки: прості рекомендації

    У сучасному цифровому світі смартфони виконують більше, ніж просто функції зв’язку — вони зберігають наше…

    21.09.2024