Смартфони

Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі

Share

У мережі з’явилися подробиці квітневого галасу з приводу масового злому пристроїв Apple за допомогою Pegasus-подібного трояна. Про це написали у Wired.

Йдеться про ситуацію, коли безліч власників iPhone по всьому світу почали отримувати повідомлення від Apple наступного змісту:

“Apple виявила, що ви стали жертвою найманської шпигунської атаки, яка намагається віддалено скомпрометувати iPhone, пов’язаний з вашим Apple ID”. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато одержувачів цього пуша живуть в Індії, але є чимало користувачів з європейського континенту. Компанія Blackberry, яка зараз займається софтом для кібербезпеки, провела розслідування та встановила безліч достовірних випадків віддаленого злому iPhone у 150 країнах. Експерти описали експлойт як «складний імплант iOS» і розповіли, що його ноги ростуть з Китаю.

Вперше цей метод злому засвітився в Гонконгу в 2020 році і отримав назву LightSpy. Тепер же він удосконалився:

“Це повнофункціональний модульний набір інструментів для спостереження, який в першу чергу фокусується на крадіжці приватної інформації жертв, включаючи надспецифічні дані про місцезнаходження та запис звуку під час голосових викликів через IP”, – експерти Blackberry. 

Шпигунське ПЗ LightSpy вміє підслуховувати за власником iPhone через вбудований мікрофон, а також переглядати все, що відображається на екрані, у тому числі листування з наскрізним шифруванням Signal і WhatsApp. У першій ітерації LightSpy потрапляв на айфон за натисканням на фішингове посилання, а тепер він вміє заражати пристрій без будь-яких дій з боку власника – досить просто надіслати йому модифіковане зображення до WhatsApp або iMessage.

Судячи з усього, Apple поки що нездатна повністю захистити iOS від подібних атак. На це вказує поява “Захищеного режиму”, при якому айфон урізається в можливостях і стає більш схожим на бункер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024