Новини України та Світу

Google видаляє чутливі листування співробітників, намагаючись приховати від суду власні порушення законодавства

Share

У США незабаром завершиться великий судовий розгляд щодо корпорації Google. Прокуратура звинувачує її в порушенні антимонопольного законодавства. При цьому сторона звинувачення протягом останніх тижнів неодноразово заявляла, що американська компанія навмисно знищувала докази, зокрема видаляючи внутрішні листування своїх співробітників.

За інформацією Міністерства юстиції США, корпорація Google настійно рекомендувала своїм співробітникам відключити збереження історії чатів, якщо в них обговорювалися особливо чутливі теми щодо домовленостей про розподіл доходів, а також угод щодо поширення мобільних додатків. Сторона звинувачення наголошує, що подібні заходи зміцнили монопольне становище корпорації Google на американському та міжнародному ринках пошукових систем.

Адвокат Міністерства юстиції США Кеннет Дінцер у процесі судового засідання заявив, що подібна поведінка корпорації має антиконкурентний характер і спрямована на навмисне приховування відомостей про порушення антимонопольного законодавства.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Суддя Аміт Мехта наголосив, що політика зберігання документів у корпорації Google «залишає бажати кращого». Крім цього, він здивувався, що американська корпорація, будучи однією з найбагатших на планеті, загалом запровадила подібну практику відключення збереження історії чатів співробітниками.

Представник корпорації Google у суді Коллет Коннор під час засідання заявила, що відсутність листування співробітників у внутрішніх чатах ніяк не впливає на перебіг розгляду, тому що в них не міститься жодної цінної інформації у справі. Проте суд заперечив, наголосивши, що для розгляду необхідно знати, які саме дані були стерті.

Кеннет Дінцер зазначив, що корпорація Google проінформувала про це тільки генерального прокурора штату Техас, при цьому не поширивши таку важливу інформацію на федеральний уряд. Такий підхід, як заявив адвокат, не відповідає зобов’язанням щодо розкриття даних відповідно до американських федеральних правил цивільного судочинства.

Журналісти зазначають, що остаточне рішення у цій справі суд винесе наприкінці літа чи на початку осені 2024 року. Якщо корпорація Google програє цей суд, на неї можуть бути накладені зобов’язання щодо поділу бізнесу. Крім того, також можливі санкції за знищення доказів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Google
  • Останні записи

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024