Смартфони

Чому не варто встановлювати свіжі версії Android і додатків

Share

Багато власників Андроїд-гаджетів прагнуть якнайшвидше встановити свіжу версію цієї операційної системи, сподіваючись отримати від неї зручніший інтерфейс, оновлений дизайн та/або розширений функціонал. Однак фахівці не рекомендують поспішати з подібним оновленням, оскільки ризик того, що щось піде не так, занадто великий, особливо якщо йдеться про бета-версії ОС. Все сказане справедливо і для ранньої версії Android 15, що підтверджує перший публічний випуск цієї операційної системи, який виявився абсолютно неробочим, а тому компанії довелося просто видалити цю збірку.

Чому скачати найновішу версію Андроїд — погана ідея

Виникнення проблем у “сирих” ОС не тільки високоймовірне, а й просто неминуче. Багато в чому це обумовлено тим, що в Google часто використовують мільйони користувачів для банального тестування власних напрацювань та продуктів, не платячи за це жодної копійки. При цьому ці люди повідомляють як про помилки, так і про невдалі рішення, які згодом виправляються розробниками, які формують з ОС Android цілу екосистему з безліччю додатків і сервісів.

Саме тому випуск тестових варіантів фірмової операційної системи Android відіграє величезне значення тільки для самої компанії Google, а також розробників сумісного ПЗ. Щодо користувачів, то сирий продукт нічого, крім проблем та розчарування, не приносить, а тому краще дочекатися, поки нова система не стане остаточно “вилизаною” і лише після цього оновлюватиме свій пристрій. У такому випадку ви отримаєте не лише розширений функціонал та оновлений дизайн, але й покращену оптимізацію, що вкрай важливо для комфортної роботи з тим самим смартфоном.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На думку фахівців, з переходом на Android 15 краще трохи почекати, дочекавшись, поки цю ОС розкотять всі пристрої, які її підтримують. Це ж стосується і фірмових оболонок на кшталт OneUI від Samsung. Навіть після офіційної презентації Android 15, яка відбудеться у квітні 2024-го, нова “операційка” ще якийсь час глючить. Тому оптимальним рішенням буде почекати ще близько півроку, коли вийдуть оновлення для ОС, що закривають всі недоліки базової версії, і оптимізацію роботи пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Електролітак Pivotal Helix за 190 000 доларів не потребує ліцензії пілота

    Pivotal Helix являє собою одномісний електричний літак з вертикальним зльотом і посадкою (eVTOL), який не…

    12.05.2024

    Що таке кеш процесора і чому він такий важливий для ігор

    Процесори AMD 7800X3D та 7950X3D займають перше місце серед процесорів для ігор не тому, що…

    12.05.2024

    Розробники не поспішають використовувати нову систему платежів App Store

    Останнім часом світ технологій активно обговорює зміни в політиці App Store, які дозволяють розробникам використовувати…

    12.05.2024

    One UI 6.1 вийшла вже для 16 моделей смартфонів Samsung

    One UI 6.1 з функціями Galaxy AI дебютувала зі смартфонами Samsung лінійки Galaxy S24, а…

    12.05.2024

    Суд у Німеччині заборонив продаж смартфонів і ноутбуків Lenovo через патентний спір

    Німецький суд виніс рішення про заборону продажу пристроїв компанії Lenovo та її дочірньої компанії Motorola…

    12.05.2024

    Пентагон вибрав Aurora Flight Science для розробки свого майбутнього широкофюзеляжного гідролітака

    Під час Другої світової війни компанії-виробнику Hugues Aircraft було доручено керівництво програмою H4, яка полягала…

    12.05.2024