Чому не варто встановлювати свіжі версії Android і додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато власників Андроїд-гаджетів прагнуть якнайшвидше встановити свіжу версію цієї операційної системи, сподіваючись отримати від неї зручніший інтерфейс, оновлений дизайн та/або розширений функціонал. Однак фахівці не рекомендують поспішати з подібним оновленням, оскільки ризик того, що щось піде не так, занадто великий, особливо якщо йдеться про бета-версії ОС. Все сказане справедливо і для ранньої версії Android 15, що підтверджує перший публічний випуск цієї операційної системи, який виявився абсолютно неробочим, а тому компанії довелося просто видалити цю збірку.

Чому скачати найновішу версію Андроїд — погана ідея

Виникнення проблем у “сирих” ОС не тільки високоймовірне, а й просто неминуче. Багато в чому це обумовлено тим, що в Google часто використовують мільйони користувачів для банального тестування власних напрацювань та продуктів, не платячи за це жодної копійки. При цьому ці люди повідомляють як про помилки, так і про невдалі рішення, які згодом виправляються розробниками, які формують з ОС Android цілу екосистему з безліччю додатків і сервісів.

Саме тому випуск тестових варіантів фірмової операційної системи Android відіграє величезне значення тільки для самої компанії Google, а також розробників сумісного ПЗ. Щодо користувачів, то сирий продукт нічого, крім проблем та розчарування, не приносить, а тому краще дочекатися, поки нова система не стане остаточно “вилизаною” і лише після цього оновлюватиме свій пристрій. У такому випадку ви отримаєте не лише розширений функціонал та оновлений дизайн, але й покращену оптимізацію, що вкрай важливо для комфортної роботи з тим самим смартфоном.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На думку фахівців, з переходом на Android 15 краще трохи почекати, дочекавшись, поки цю ОС розкотять всі пристрої, які її підтримують. Це ж стосується і фірмових оболонок на кшталт OneUI від Samsung. Навіть після офіційної презентації Android 15, яка відбудеться у квітні 2024-го, нова “операційка” ще якийсь час глючить. Тому оптимальним рішенням буде почекати ще близько півроку, коли вийдуть оновлення для ОС, що закривають всі недоліки базової версії, і оптимізацію роботи пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.