Що відомо про Google Pixel 9: характеристики, ціна, дата виходу

Ми зібрали всі достовірні чутки про нове сімейство смартфонів Google Pixel 9. Розбираємося в їх можливих характеристиках, ціні та даті виходу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Pixel 8 і Pixel 8 Pro виявилися цікавими смартфонами, що особливо виділяються можливостями своїх камер. Але американська компанія вже працює над їхніми наступниками і до анонсу нової серії Google Pixel 9 залишається зовсім небагато часу. Вона отримає масу змін, у самій лінійці тепер буде налічуватися не два, а відразу три телефони. І ні, ми маємо на увазі не Pixel 9a.

Зовнішній вигляд

Нове покоління смартфонів Google отримає помітно оновлений у порівнянні з попередниками дизайн. І насамперед, це стосується блоку камер телефонів. Так, якщо в попередніх Google Pixel 8 камери розміщувалися на смужці, що помітно виступає, як би оперізує корпус смартфонів, то нові Pixel 9 отримають окремий острівець камери із закругленими краями. Аналогічне рішення, до речі, вже було випробувано у доладному Pixel Fold, і, схоже, дуже сподобалося фахівцям Google.

Зміниться і сам корпус сімейства Google Pixel 9. Компанія вирішила наслідувати приклад Samsung і Apple, які активно почали відмовлятися від вигнутих, м’яких обводах корпусу на користь різких переходів і плоских граней. І нові Google Pixel 9 також отримають повністю плоскі панелі спереду і ззаду і плоскі бічні грані, які закруглюються лише на кутах телефонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Саме такий дизайн, за чутками, використовується у всіх представників сімейства Google Pixel 9, зовнішність яких, схоже, відрізнятиметься лише діагоналями екранів. Компактний дисплей передбачувано отримає звичайний Pixel 9 з розмірами 152,8 x 71,9 x 8,5 мм. Але що цікаво, такі самі габарити має і Pixel 9 Pro. А враховуючи його більший 6,2-дюймовий екран, рамки навколо дисплея смартфона виявляться помітно тоншими, ніж у молодшого представника серії.

Проте, незважаючи на свою назву, Google Pixel 9 Pro не стане наступником торішнього Pixel 8 Pro. Це багато в чому новий смартфон, який поєднує в собі багато преміальних характеристик у надзвичайно компактному корпусі. Досить сказати, що на відміну від Pixel 9 гаджет отримає не тільки основну та ширококутну камери, але й оснащуватиметься телевізором.

Третій смартфон серії стане Google Pixel 9 Pro XL. Незважаючи на таку гучну назву, саме вона і виявиться повноцінним наступником Pixel 8 Pro. Він отримає помітно більший, ніж у інших представників лінійки екран з діагоналлю 6,5 дюйми при розмірах корпусу 162,7 x 76,6 x 8,5 мм.

Характеристики

Про характеристики смартфонів поки що відомо на диво мало. Достовірне невідомо навіть, отримають вони новий чіпсет Tensor G4 від Google. Втім, це навряд чи викликає у когось сумнів. Хоча ця платформа, швидше за все, не принесе багато виграшу гаджета в порівнянні з попередниками. Адже, за чутками, вона виявиться лише невеликим оновленням Tensor G3, що зрозуміло навіть з її кодової назви «Zuma Pro».

Сама платформа, швидше за все, так і залишиться лише модифікованим варіантом Samsung Exynos на 4-нм технологічному процесі. Щодо досконалого нового Tensor, розробленого самої Google, то поява цього чіпсету, а водночас і смартфонів на його основі, за чутками, відкладено на 2025 рік.

Не зовсім зрозуміло і те, чи Pixel 9 Pro і Pixel 9 Pro XL відрізнятимуться конфігураціями пам’яті. Зате всі три смартфони серії цілком можуть отримати підтримку нового стандарту бездротової зарядки Qi2, який зможе додати їм деякі «фішки», що полюбилася багатьом MagSafe.

Щодо камер, то тут на нас чекає чимало цікавого. Навіть молодший Pixel 9 оснастять основною та ширококутною камерою, а Pixel 9 Pro, до всього іншого, отримає ще й телевізор з оптичним зумом. Це особливо цінно, враховуючи вкрай невеликі розміри і напевно доступніший, ніж у Pixel 9 Pro XL цінник самого гаджета.

Google Pixel 9: ціна та дата виходу

Нові смартфони Pixel традиційно дебютують у перший тиждень жовтня. І немає жодних сумнівів у тому, що цього року Google не має наміру порушувати цю традицію. Залишається питання лише з ціною цих гаджетів, про яку поки що доводиться лише здогадуватися.

Так, передбачувана ціна Pixel 8a у 550 доларів дозволяє розраховувати, що найдоступніший Google Pixel 9 з’явиться у продажу за 650-700 доларів. Більш просунутий Pixel 9 Pro, швидше за все, коштуватиме 800 доларів, а флагман серії – смартфон Google Pixel 9 Pro XL – можна буде купити за 1000 доларів.

Але підкреслимо, що це поки що лише припущення. Причому здогади за найнижчою планкою ціни смартфонів. Менше вони коштувати майже напевно не будуть, а Google цілком може використовувати вихід Pixel 9 як привід для підвищення ціни своїх гаджетів. І тоді до озвучених нами цифр доведеться додати ще щонайменше 100 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.