5 перевірених способів прискорити Android смартфон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Кожен смартфон рано чи пізно починає підгальмовувати в іграх, серфінгу Інтернету або навіть при базових сценаріях використання. Щоб не витрачати гроші на покупку нового смартфона, пропоную скористатися 5 способами прискорення навіть щодо старих мобільних пристроїв.

Реклама

1. Використання GPU в іграх та додатках

Android-пристроїв багато, ще більше ігор та програм у Play Market. Не всі вони використовують GPU при роботі, іноді покладаючись на роботу процесора ніж відеочіпа. Щоб точно знати, що ігри та програми використовують саме потужність вашого відеочіпа треба включити режим розробника.

На різних смартфонах стоять різні версії ОС Android, тому спосіб може відрізнятись. Але основний план дій такий:

  • Заходимо до налаштувань;
  • Шукаємо один із найнижчих розділів «Про телефон»;
  • Тиснемо швидко і багато разів за «Номером складання»;
  • Вводимо пароль від пристрою, якщо він стоїть;
  • Отримуємо доступ до режиму розробника.

Меню “Режим розробника” варто шукати в розділі “Система та оновлення”, він знаходиться поряд з розділом “Про телефон”.

Листуйте вниз доти, доки не натрапите на опцію «Прискорити роботу GPU». Це дозволить використовувати потужність відеочіпа для програм.

Деякі програми пропонують і навіть наполягають на тому, щоб ви увімкнули їх віджети. Це може бути швидкий доступ до кнопок музичного програвача, показ часу з постійним оновленням, показ температури за вікном та інші функції, які навантажують ваш смартфон. Йому доводиться промальовувати та оновлювати ці віджети щоразу, коли ви перемикаєтеся між екранами.

У моєму випадку можна видалити пошуковий рядок Google, яким я ніколи не користуюся, воліючи заходити до браузера Chrome. Це також звільняє місце на вашому екрані для тих додатків, які раніше не вміщалися.

Також раджу відключити живі шпалери, використовуючи замість них статичні зображення.

3. Відключення анімацій

Включення «Режим розробника» було потрібно не тільки для тих, хто має відносно потужний Android -пристрій, але також і власникам старих смартфонів. Так, за його допомогою можна вимкнути анімації – так, вони також навантажують систему.

Для відключення знову заходимо в режим розробника, гортаємо вниз і шукаємо наступні 3 опції:

  • Анімація вікон;
  • Анімація переходів;
  • Швидкість анімації.

4. Відключення фонових процесів

Сучасні програми люблять працювати на задньому фоні, навіть коли ви їх, начебто, закрили. Це потрібно як мінімум для того, щоб надходили повідомлення та повідомлення.

Щоб їх точно вимкнути, потрібно зайти в меню Програми. Якщо у вас смартфон хоча б 3-4 річної давності, то в ньому може бути функція “Запуск додатків”. Вона забороняє програмам працювати на задньому фоні, при цьому не впливаючи на отримання повідомлень.

Також якщо програма працює у фоновому режимі, то вона може потихеньку під’їдати ваш мобільний трафік. Якщо таких програм багато, то причину швидкого розрядження акумулятора ви щойно дізналися.

Якщо автоматичної функції “Запуск програми” на вашому смартфоні немає, то використовуємо “дідівський” спосіб – заходимо в розділ “Програми” і проходимо по всьому списку. Щоразу це робити не доведеться. Перед нами кілька опцій, корисних для прискорення мобільного пристрою:

  • Видалити додаток, якщо ви не користуєтеся ним;
  • Зупинити його, якщо не потрібно, щоб воно працювало на задньому фоні;
  • Очистити пам’ять, скинувши дані та кеш. Але тоді при повторному заході доведеться знову входити в акаунти, давати потрібні доступи і так далі. Начебто ви тільки що встановили програму.

“Видалення програм звільняє пам’ять на пристрої і підвищує швидкість його роботи”.

5. Використовуйте Lite-версії програм та ігор

Мобільні розробники намагаються зробити так, щоб їх додаток або гра підтримувалися на якомога більшій кількості пристроїв. Найчастіше в базовій версії програми досягти сильного приросту продуктивності на старих смартфонах не виходить, тому розробники випускають Lite, тобто полегшені версії.

Причому в деяких іграх ви зможете грати зі своїми друзями, які користуються звичайною версією, просто у вас графіка буде трохи гіршою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ