Скільки ще оновлень отримає iPhone 13 mini

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Якщо ви обираєте мобільний телефон, щоб отримати від нього максимальну віддачу на довгі роки, вам може бути цікаво, скільки оновлень залишилося в iPhone 13 mini в 2024 році, адже саме його ви можете захотіти купити або він уже у вас є.

Реклама

Одна з причин, через яку багато користувачів купують телефон, – це підтримка оновлень. Для декого важливо, щоб їхній пристрій мав найновіше програмне забезпечення протягом кількох років, тому вони, як правило, обирають iPhone, адже не секрет, що вони є одними з найбільш підтримуваних у плані оновлень.

iPhone 13 mini не виняток із цього правила. Він був представлений з обіцянкою отримувати оновлення iOS протягом кількох років. Однак через те, що Apple не зовсім ясно викладає свою політику оновлень, багато хто задається питанням, скільки оновлень у iPhone 13 mini залишилося в 2024 році.

Ось скільки років оновлень залишилося у iPhone 13 mini: як довго він буде оновлюватися?

iPhone 13 mini з’явився на ринку у вересні 2021 року і був випущений з iOS 15. Зараз на ньому встановлена iOS 17, відтоді він отримав два оновлення операційної системи. Цього року він отримає оновлення iOS 18, яке прийде разом з iPhone 16 у вересні поточного року, коли буде представлена наступна серія мобільних пристроїв.

Але, на щастя, це не останнє оновлення iOS, яке він отримає. Згідно з політикою оновлень Apple, на даний момент у iPhone 13 mini є ще як мінімум три-чотири роки оновлень. Іншими словами, iPhone 13 mini оновиться до iOS 20 або 21, як мінімум. Якщо нам пощастить, він може бути оновлений до iOS 22. Все залежить від того, скільки часу Apple буде оновлювати його.

Ми б хотіли дати більш точну інформацію, але Apple не повідомляє про те, скільки років будуть оновлюватися її телефони, принаймні, на момент презентації. Підтримка оновлень, як правило, змінюється з кожним поколінням. У цій статті ми розглянули, як вона змінювалася від найранішого iPhone до найостаннішого, і дійшли висновку, що середній термін підтримки оновлень становить 5 років. У деяких випадках, коли Apple була більш щедрою, цей термін сягав 7 років. Однак це навряд чи станеться, тому можна з упевненістю сказати, що останньою версією програмного забезпечення стане iOS 21, яка з’явиться у 2027 році.

Що стосується iPhone 13, 13 Pro і 13 Pro Max, ми можемо очікувати, що підтримка оновлень для цих телефонів буде такою ж, як і для iPhone 13 mini, тож їх також можна буде оновити до iOS 20 або 21. У них також є щонайменше три роки оновлень iOS у 2024 році, що пояснюється тим, що вони мають той самий процесор, що й iPhone 13 mini, а також тим, що вони належать до однієї серії та були представлені в один і той самий час. Ці телефони, що мають однакове внутрішнє обладнання, зможуть запускати майбутні оновлення з однаковою плавністю, чи то iOS 20, чи то будь-яка інша.

З огляду на це, ми можемо тільки здогадуватися, до якої версії iOS оновиться iPhone 13 mini в найближчі роки. Тільки час покаже, чи вірні наші припущення чи ні. Проте, в одному ми можемо бути впевнені: у цього телефону ще є кілька оновлень програмного забезпечення, тож він матиме найновіше програмне забезпечення ще кілька років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: