Смартфони

iPhone SE для кого він у 2024 році

Share
Час читання: 3 хв.

Початок історії сягає часів, коли закінчувалася епоха дисплеїв, діагоналлю 4 дюйми. Тоді вони помістили начинку ще актуального 6S корпус 5S. І вийшов чудовий компактний смартфон, якого так не вистачало багатьом покупцям.

Ліворуч iPhone XR, праворуч iPhone SE 2020

SE 2020 за ціною конкурує впритул з iPhone 11. SE 2022 обійдеться дорожче на 1-2 тисячі гривень. І здавалося б – відповідь лежить на поверхні – у 11 більше дисплей, краще камери та автономність – бери та радуйся. Але є люди, яким не важливі всі нововведення актуальних iOS, Face ID та інше.

Вони звикли до керування кнопкою Home, їх влаштовує автономність, їм не критична якість камери у смартфоні. Головне – щоб запускалися та не гальмували робочі програми. Сьогодні й поговоримо про це.

A13 Bionic – навіщо він тут?

Ліворуч iPhone SE 2022, праворуч iPhone 11

Так, за рахунок сучасного процесора камера стала відчутно кращою, ніж у iPhone 8, як і час автономної роботи. Але, працювати з AirTag він ще не вміє, на жаль. Прийде користуватися мітками сторонніх виробників для пошуку своїх речей.

Дисплей

4,7 дюймів все ще достатньо для повсякденного використання. До нього можна звикнути і це не так боляче, як перехід на 4 дюйми (iPhone 5-SE) або 3,5 (iPhone 2-4S). Нормально відображаються актуальні програми – месенджери, YouTube та інші необхідні. Тут немає сильного компромісу, як у випадку із меншою діагоналлю.

Бонусом – відмінна якість збирання, вигідні ціни для покупки на вторинному ринку. Тільки раджу все ж таки не брати 64 Гб, а хоча б 128.

Камінь спотикання

Акумулятор. Так, вище я писав, що автономність – стала кращою, але це в порівнянні з iPhone 8. Якщо ж порівнювати з актуальними моделями – тут страждання у звичній для сучасної людини повсякденній моделі використання.

Через невелику ємність – акумулятор зношується відчутно швидше, ніж у XR або 11. І на вторинному ринку врахуйте цей момент при виборі смартфона. Втім, і коштує заміна акумулятора теж дешевше.

Також тут зберігається проблема замерзання – може вирубуватися на 35% заряду при температурі нижче 0 градусів. Втім, мій 6S вирубувався і в Сочі за +12…

Плюси

CarPlay – він є і ним зручно користуватися, якщо мультимедіа система вашого автомобіля підтримує цю опцію.

Оновлення операційної системи все ще надходять.

Його легше продати, ніж бюджетний смартфон на Android.

То для кого ж ти нарешті?

Мій начальник ходить із iPhone SE 2022 і його все влаштовує. Для фотографій є фотограф, для вирішення різних питань – секретарка та асистент. А подивитися виконання завдань у CRM системі, відповісти на невеликі електронні листи, включити музику в автомобілі, дзвінки – для цього достатньо iPhone SE 2022, та навіть моделі 2020 року. Зате йому зручно носити смартфон у руці, користуватися однією рукою.

І якщо у вас немає складних завдань – обробка фото, монтаж відео, ігри, перегляд фільмів та відео. Якщо вам не критична автономність (адже ви рідше середньостатистичної людини дістаєте смартфон і щось на ньому робите). То вам може бути достатньо i iphone SE 2020/2022. І, можливо, немає сенсу гнатися за флагманами і користуватися величезними діагоналями.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024