iPhone SE для кого він у 2024 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Початок історії сягає часів, коли закінчувалася епоха дисплеїв, діагоналлю 4 дюйми. Тоді вони помістили начинку ще актуального 6S корпус 5S. І вийшов чудовий компактний смартфон, якого так не вистачало багатьом покупцям.

Реклама
Ліворуч iPhone XR, праворуч iPhone SE 2020

SE 2020 за ціною конкурує впритул з iPhone 11. SE 2022 обійдеться дорожче на 1-2 тисячі гривень. І здавалося б – відповідь лежить на поверхні – у 11 більше дисплей, краще камери та автономність – бери та радуйся. Але є люди, яким не важливі всі нововведення актуальних iOS, Face ID та інше.

Вони звикли до керування кнопкою Home, їх влаштовує автономність, їм не критична якість камери у смартфоні. Головне – щоб запускалися та не гальмували робочі програми. Сьогодні й поговоримо про це.

A13 Bionic – навіщо він тут?

Ліворуч iPhone SE 2022, праворуч iPhone 11

Так, за рахунок сучасного процесора камера стала відчутно кращою, ніж у iPhone 8, як і час автономної роботи. Але, працювати з AirTag він ще не вміє, на жаль. Прийде користуватися мітками сторонніх виробників для пошуку своїх речей.

Дисплей

4,7 дюймів все ще достатньо для повсякденного використання. До нього можна звикнути і це не так боляче, як перехід на 4 дюйми (iPhone 5-SE) або 3,5 (iPhone 2-4S). Нормально відображаються актуальні програми – месенджери, YouTube та інші необхідні. Тут немає сильного компромісу, як у випадку із меншою діагоналлю.

Бонусом – відмінна якість збирання, вигідні ціни для покупки на вторинному ринку. Тільки раджу все ж таки не брати 64 Гб, а хоча б 128.

Камінь спотикання

Акумулятор. Так, вище я писав, що автономність – стала кращою, але це в порівнянні з iPhone 8. Якщо ж порівнювати з актуальними моделями – тут страждання у звичній для сучасної людини повсякденній моделі використання.

Через невелику ємність – акумулятор зношується відчутно швидше, ніж у XR або 11. І на вторинному ринку врахуйте цей момент при виборі смартфона. Втім, і коштує заміна акумулятора теж дешевше.

Також тут зберігається проблема замерзання – може вирубуватися на 35% заряду при температурі нижче 0 градусів. Втім, мій 6S вирубувався і в Сочі за +12…

Плюси

CarPlay – він є і ним зручно користуватися, якщо мультимедіа система вашого автомобіля підтримує цю опцію.

Оновлення операційної системи все ще надходять.

Його легше продати, ніж бюджетний смартфон на Android.

То для кого ж ти нарешті?

Мій начальник ходить із iPhone SE 2022 і його все влаштовує. Для фотографій є фотограф, для вирішення різних питань – секретарка та асистент. А подивитися виконання завдань у CRM системі, відповісти на невеликі електронні листи, включити музику в автомобілі, дзвінки – для цього достатньо iPhone SE 2022, та навіть моделі 2020 року. Зате йому зручно носити смартфон у руці, користуватися однією рукою.

І якщо у вас немає складних завдань – обробка фото, монтаж відео, ігри, перегляд фільмів та відео. Якщо вам не критична автономність (адже ви рідше середньостатистичної людини дістаєте смартфон і щось на ньому робите). То вам може бути достатньо i iphone SE 2020/2022. І, можливо, немає сенсу гнатися за флагманами і користуватися величезними діагоналями.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ