Програма Fitbit отримає оновлення за допомогою штучного інтелекту цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google заявляє, що завдяки досягненням генеративного ШІ та розробці моделей спеціально для охорони здоров’я вона впроваджує так званий “персональний ШІ” у всі свої продукти. Fitbit є частиною цього бачення і спиратиметься на експериментальну лабораторію Fitbit Labs, де користувачі зможуть отримати доступ до функцій пізніше цього року в рамках пробної фази.

На нещодавньому заході Google The Check Up компанія заявила, що хоче, щоб користувачі краще розуміли дані про самопочуття, які збирають датчики на їхніх тілах як на смарт-годинниках, так і на смартфонах. Інструмент штучного інтелекту в додатку Fitbit оцінюватиме ці дані і представлятиме їх у зручному для розуміння форматі, наприклад у вигляді графіків.

Зрозуміло, ШІ пропонуватиме користувачам практичні поради, засновані на їх тренуваннях та способі життя. Але тут не обійшлося без чату. Google створив ШІ-помічника, з яким користувачі зможуть обговорювати свої дані про здоров’я та отримувати докладнішу інформацію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, користувачі можуть ставити йому такі питання, як “Чи є зв’язок між моїми звичками сну та показниками щоденної активності?”. У таких випадках ШІ проаналізує журнал сну та активності та надасть користувачам необхідні відомості, наприклад, розповість, як краще спати в той день, коли вони активніші, ґрунтуючись на даних про щоденні хвилини активності.

Надалі він зможе встановлювати зв’язки між іншими біомаркерами, такими як частота серцевих скорочень, інтенсивність фізичних вправ, коливання частоти серцевих скорочень тощо. Цей досвід буде доступний “обмеженому числу користувачів Android”, які підписалися на тестування в Fitbit Labs. Google також розробляє лінгвістичну модель Personal Health Large, щоб втілити в життя подібні функції ШІ, орієнтовані на здоров’я.

За словами Google, це буде доопрацьована версія моделі Gemini, яка вже працює на таких пристроях як Google Pixel 8 Pro та Samsung Galaxy S24. Кінцева мета – створити “персонального тренера на вимогу”, який зможе не лише запропонувати цінні ідеї, а й рекомендації, які допоможуть користувачам внести зміни та покращення там, де це необхідно.

У найближчому майбутньому ці досліди зі здоров’я, засновані на штучному інтелекті, будуть надаватися через телефони Pixel, пристрої Fitbit і Pixel Watch, смартфони Pixel і навушники Pixel.

Звісно, ​​тут є стандартна відмова від відповідальності. “Вона не призначена для діагностики, лікування, пом’якшення, лікування або профілактики будь-яких захворювань, травм або станів, – говорить Флоренс Танг, директор з продуктів Google. Натомість воно просто покликане допомогти користувачам досягти своїх фітнес-цілей, надаючи більше інформації та рекомендацій, ніж будь-коли, завдяки штучному інтелекту”.

Докладніше про велику мовну модель особистого здоров’я Google та інновації в галузі охорони здоров’я, пов’язані з ШІ, ви можете прочитати на заході The Check Up, який транслюється вище.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.