Смартфони

Qualcomm збирається зробити дешеві телефони на Android кращими, ніж будь-коли

Share

Компанія Qualcomm додає в своє портфоліо новий чіпсет вищого рівня для мобільних пристроїв, який бере все найкраще від флагманського Snapdragon 8 Gen 3, робить деякі поступки та пропонує все це у більш доступному корпусі. Результатом цих зусиль став Snapdragon 8s Gen 3, який має з’явитися у телефонах Xiaomi та Honor у найближчий місяць.

Qualcomm знову просуває можливості генеративного ШІ у своєму новітньому кремнії, заявляючи про такі функції, як розширення зображення, підтримка моделей ІІ від Meta для створення інтелектуального помічника на пристрої, а також готовність до роботи з моделлю Gemini Nano від Google. До цих пір ці функції залишалися ексклюзивними для флагманів Google Pixel і Samsung, але, схоже, Snapdragon 8s Gen 3 нарешті принесе їх ширшій аудиторії.

Він підтримуватиме мультимодальні моделі ШІ, такі як GPT-4 від OpenAI, з підходом до пристрою. Серед інших примітних особливостей – перетворення тексту на зображення, ігри в HDR на смартфонах, підключення до Wi-Fi 7 та потокова передача даних через Bluetooth з низьким рівнем затримок CD-якості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова технологія Qualcomm, заснована на 4-нм техпроцес, – не зовсім нова стратегія, але, безумовно, довгоочікувана. Компанія вже випускала подібні продукти останні кілька років, пропонуючи флагманські пристрої за нижчою ціною. На перший погляд Snapdragon 8s Gen 3 сам по собі є досить потужним пристроєм, але є кілька принципових відмінностей.

Snapdragon 8s Gen 3 використовує новітні ядра Arm Cortex-X4, але при цьому використовує менш потужний розподіл ядер 1+4+3. Його потужніший сорат оснащений більш швидкими та продуктивними ядрами в наступному форматі:

Snapdragon 8s Gen 3 підтримує до 24 ГБ оперативної пам’яті LP-DDR5x, але повільнішою – 4200 МГц, а не 4800 МГц, як його потужніший побратим. Qualcomm також використовує модем X70 5G у своїх останніх моделях, пропонуючи йому пікову швидкість передачі даних 5 Гбіт/с, що вдвічі менше, ніж модем X75, яким комплектуються телефони Snapdragon 8 Gen 3.

Можливості обробки зображень у обох пристроїв загальні завдяки потрійному 18-бітному ISP, який забезпечує такі функції, як зйомка 4K HDR зі швидкістю до 60 кадрів на секунду (fps) та 200-мегапіксельні фотографії. Однак деякі флагманські функції, такі як запис відео у форматі 8K HDR, уповільнена зйомка відео зі швидкістю 960 кадрів за секунду та нічна зйомка відео у форматі 4K зі швидкістю 60 кадрів за секунду, відсутні у чіпі Snapdragon 8s Gen 3.

Ще одна помітна відмінність – відсутність функції перевірки фотографій Truepic із сертифікатом Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA). У двох словах, це технологія, розроблена компанією Truepic, яка зберігає оригінальні дані зображення та підтверджує його справжність, що дуже важливо в епоху генеративного гіперреалістичного контенту зі штучним інтелектом. Технологія Truepic побудована на базі стандарту C2PA, який підтримують, зокрема, Google, Microsoft та Adobe.

Любителі ігор будуть раді дізнатися, що Snapdragon 8s Gen 3 підтримує апаратне прискорення трасування променів. Однак, на відміну від флагманського варіанта, цей не підтримує Global Illumination, що пропонується Unreal Engine 5. Глобальне освітлення – це більш просунута форма трасування променів, яка враховує непрямі шляхи світла, забезпечуючи більш реалістичний візуальний ландшафт в іграх.

Це захоплююча подія, особливо тому, що такі конкурентні бренди, як iQoo, Realme, Honor і Xiaomi, розробляють телефони на базі кремнію Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3. Я не назву його субфлагманом, але цінова стратегія майбутньої лінійки телефонів, безумовно, менш захоплююче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Qualcomm
  • Останні записи

    Новий Moto G Stylus показали до офіційного релізу

    Портал Android Headlines опублікував зображення ще не анонсованого смартфона Motorola G Stylus 5G (2024) і…

    09.05.2024

    4 процесори, які варто купити замість Intel Core i9-13900K

    Core i9-13900K від Intel – один з найкращих процесорів, які ви можете купити. Цей 24-ядерний…

    09.05.2024

    США хоче обмежити Китаю доступ до найрозвиненіших моделей ШІ

    Агентство Reuters, посилаючись на власні джерела, пише, що США розглядають можливість обмеження доступу Китаю до…

    09.05.2024

    Незабаром будильник знову запрацює на iPhone

    Якщо ви проспали важливу зустріч або пропустили будильник останнім часом, це може бути не зовсім…

    09.05.2024

    Легендарний Nokia 3210 перезапустили в новому вигляді

    Компанія HMD Global, яка володіє правами на бренд Nokia, оголосила про переробку культового мобільного телефону…

    09.05.2024

    5 недорогих планшетів на Android, які варто купити у 2024 році

    Основні вимоги до сучасних планшетів на Android - це певні функції та достатня продуктивність, а…

    09.05.2024