Чи є iPhone 15 водонепроникним – прочитайте це, перш ніж намочити його

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 15 – один з найкращих телефонів, який можна купити просто зараз, і він має досить високу якість збірки і стійкість до типових умов експлуатації. Як і багато інших сучасних телефонів, він має рейтинг водонепроникності – але це не означає, що він витримає повне занурення в басейн. Код захисту від проникнення (IP) розповість вам про водонепроникність і стійкість телефону до впливу частинок, що полегшує порівняння різних моделей. Отже, що ж усе це означає для серії iPhone 15?

Чи є iPhone 15 і iPhone 15 Plus водонепроникними?

Як і їхні попередники, iPhone 15 і iPhone 15 Plus мають рейтинг IP68. Цифри в цьому рейтингу означають стійкість пристрою до впливу твердих частинок і рідин. Перша цифра позначає стійкість телефону до твердих частинок за шкалою від нуля до шести. Друга цифра оцінює стійкість до впливу рідини за шкалою від нуля до дев’яти. Ці показники свідчать про високу стійкість iPhone 15 і iPhone 15 Plus до впливу твердих частинок і рідин.

Рейтинг IP68 означає, що ці телефони стійкі до впливу дрібних твердих частинок, таких як пил або пісок, і можуть бути занурені в прісну воду на 30 хвилин на максимальну глибину 6 метрів (близько 19 футів). Іншими словами, ці моделі герметичні і можуть витримати занурення під воду без пошкоджень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи є iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max водонепроникними?

iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, як і інші моделі нової лінійки iPhone, мають клас захисту IP68. Провідні виробники смартфонів останнім часом дотримуються цього стандарту для своїх флагманських пристроїв. Рейтинг IP68 означає, що телефони можуть витримувати занурення у воду на 30 хвилин на глибину до 19 футів, а також протистояти пилу та іншим дрібним частинкам.

Телефони Apple отримали рейтинг IP68 з моменту виходу iPhone 11 у 2019 році. Цей рейтинг гарантує, що телефони зможуть протистояти різним погодним умовам і навколишньому середовищу, що робить їх довговічними і надійними для повсякденного використання.

Завдяки рейтингу IP68 iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max забезпечують користувачам додатковий рівень захисту, даючи їм змогу бути впевненими в тому, що їхні пристрої витримають випадкові розливи, падіння і потрапляння пилу.

Важливо зазначити, що ці показники припускають, що iPhone не пошкоджений. Якщо екран розбитий або тріснутий, ризик впливу шкідливих елементів зростає.

Чи є iPhone 15 водонепроникним для солоної води?

Ви маєте розуміти, що рейтинг IP68, який підтверджує водонепроникність iPhone, можна застосувати тільки до прісної, але не до солоної води. Це означає, що піддавати iPhone 15 впливу солоної води в басейнах або океанах зовсім не рекомендується. Солона вода може з часом серйозно пошкодити пристрій, що призведе до дорогого ремонту або необхідності купівлі нового апарата.

Однак не варто панікувати, якщо ви випадково впустили iPhone у солону воду. Якщо ви швидко дістанете його, то все буде гаразд. Проте необхідно зазначити, що чим довше пристрій залишається зануреним у солону воду, тим вища ймовірність того, що сіль роз’їсть його внутрішні компоненти. Для додаткового захисту варто звернути увагу на найкращі захисні чохли для iPhone.

Що робити, якщо ви впустили iPhone 15 у воду

Хоча ви знаєте, що не варто повністю занурювати або упускати iPhone 15 у воду, нещасні випадки все ж таки трапляються, і більшість з нас хоча б раз або два незручно поводилися зі своїми телефонами в невідповідний момент. Але якщо ви впустили свій iPhone 15 у воду, не варто панікувати. Є кілька кроків, які ви можете зробити, щоб мінімізувати збитки.

По-перше, і це найочевидніше, якнайшвидше витягніть його з води. Імовірність того, що він виживе після швидкого занурення, набагато вища, ніж після тривалого замочування. Після того як ви його дістали, якщо він все ще увімкнений, негайно вимкніть його. Пристрій може замкнутися, якщо спробує виконати будь-яку операцію, поки в його компонентах є вода, тому найкращий спосіб запобігти цьому – повністю вимкнути його.

Потім, якщо ви використовуєте чохол, зніміть його. Чохол тільки утримає воду в зазорах між ним і телефоном і збільшить ймовірність пошкодження. Ви також можете акуратно витерти воду, яку видно на поверхні. Не зайвим буде також витягти лоток для SIM-картки і витерти як саму SIM-картку, так і лоток, у якому вона розміщена, а потім відкласти ці деталі вбік.

Далі ваше завдання – сприяти висиханню води, що знаходиться всередині телефону. Популярний варіант – закопати телефон у рис, оскільки рис має вбирати вологу, але ми не рекомендуємо цього робити. Краще залиште його на відкритому місці з хорошим потоком повітря, щоб він висох.

Крім того, якщо у вас є силікагель – ці маленькі пакетики, призначені для збереження речей сухими під час транспортування, на яких зазвичай написано “не їсти”, – він чудово підійде для цього завдання. Запечатайте iPhone в коробку для сендвічів з купою цих маленьких пакетиків і чекайте, поки вони зроблять свою справу.

Тепер вам потрібно почекати, поки телефон висохне. Це дуже важливо – не будьте нетерплячими! Якщо ви увімкнете телефон до того, як вода всередині висохне, ви можете його зіпсувати. Тому зачекайте щонайменше 24 години, перш ніж намагатися увімкнути телефон. Якщо він завантажиться, переконайтеся, що всі функції, як і раніше, працюють, оскільки можуть бути пошкоджені динаміки, мікрофон, порт Lightning або слот SIM.

Якщо телефон не завантажується, ви можете покласти його на місце ще на один день і сподіватися, що він висохне ретельніше. Але якщо і після цього він не запрацює, вам доведеться відмовитися і віднести його в Apple Store. Вам доведеться зізнатися в тому, що ви впустили телефон у воду, оскільки техніки, найімовірніше, це помітять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.