Смартфони

Новітній чип від Qualcomm дасть змогу вдосконалити бюджетні Android-телефони

Share

Qualcomm представила новий кремній для смартфонів середнього рівня – Snapdragon 7+ Gen 3, який найближчими місяцями візьме на озброєння OnePlus. Здається, що це незначне оновлення порівняно зі Snapdragon 7 Gen 3, але насправді зміни доволі обширні.

Компанія зазначає, що вперше в серії Snapdragon 7 з’явилися генеративні функції штучного інтелекту, як-от створення тексту із зображення, зйомка з одного об’єктива з вищою роздільною здатністю до 108 мегапікселів, флагманський потрійний 18-бітний ISP для захоплення зображень і можливість під’єднання Wi-Fi 7.

Qualcomm заявляє про 15-відсоткове зростання продуктивності процесора і 45-відсоткове збільшення графічної потужності. Ці поліпшення стали можливими завдяки удосконаленням на рівні ядра цього 4-нм процесора, який пропонує більш швидкі ядра у всіх кластерах продуктивності, швидкодії та ефективності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важке основне ядро, засноване на стеку Arm Cortex-X4, працює на частоті 2,8 ГГц. Порівняно з трьома продуктивними ядрами у попередника, Snapdragon 7+ Gen 3 оснащений чотирма ядрами, щоб отримати перевагу. Підтримка зовнішніх дисплеїв також отримала значне поліпшення, як з точки зору роздільної здатності, так і частоти оновлення, досягаючи роздільної здатності 8K і змінної частоти оновлення до 240 Гц.

Можливості зберігання та пам’яті також отримають приємне оновлення. Snapdragon 7 Gen 3 був обмежений сховищем UFS 3.1 і оперативною пам’яттю LP-DDR5 (3200 МГц), але остання модель від Qualcomm переходить на більш швидке сховище UFS 4.0 і підтримку пам’яті LP-DDR5x (до 4200 МГц).

Перехід на оновлену платформу FastConnect 7800 також збільшує пікову швидкість завантаження до 5,8 Гбіт/с, що в 2 рази більше порівняно зі Snapdragon 7 Gen 3. Бездротовий зв’язок вдосконалено і доведено до стандарту Bluetooth v5.4.

Процесор обробки сигналів зображення нового покоління (18-бітний потрійний ISP) відкриває можливості для сповільненого знімання відео зі швидкістю до 240 кадрів на секунду (fps), що вдвічі перевищує пікову частоту кадрів порівняно з попередником. Відеозйомка Pro Sight, Snapdragon Low Light Vision (LLV), семантична сегментація фото і відео в реальному часі та рушій Bokeh Engine другого покоління очолюють інші можливості, орієнтовані на камеру.

Звичайно, генеративний ШІ в пристроях – завдяки підтримці великих мовних моделей (LLM) і великих моделей зору (LVM) – відіграє важливу роль. Qualcomm намагається наздогнати чип середнього класу Dimensity 8300 від MediaTek, який володіє вражаючими можливостями генеративного ШІ і був сертифікований для моделі Gemini AI від Google.

Остання пропозиція від Qualcomm виходить по гарячих слідах Snapdragon 8s Gen 3, який багато в чому запозичує флагманський Snapdragon 8 Gen 3, але подає його на більш доступній страві. Цікаво, що Snapdragon 8s Gen 3 був підтверджений для телефонів Xiaomi і Honor, тоді як Snapdragon 7+ Gen 3 з’явиться в телефонах OnePlus – імовірно, у новому представнику серії Nord.

Важко сказати, чи з’явиться телефон з одним із цих чипів у США, але для тих ринків, для яких вони призначені, можливості Qualcomm з виробництва чипів для флагманів виглядають кращими, ніж будь-коли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Qualcomm
  • Останні записи

    Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

    Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії…

    08.05.2024

    На Kickstarter з’явився потужний зовнішній акумулятор із прозорим корпусом

    Shargeek 140 від компанії Sharge Tech - це портативне джерело енергії, укладене в прозорий корпус,…

    08.05.2024

    Які датчики встановлені у камері нового iPad Pro

    Нещодавно представлені моделі iPad Pro з OLED-екранами отримали розширений набір сенсорів. Крім безпосередньо камери та…

    08.05.2024

    Топовий планшет Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 протестували на автономність

    При активному навантаженні середній час автономної роботи становив 11 годин та 14 хвилин. У режимі…

    08.05.2024

    Стало відомо, про що промовчала Apple на презентації нових iPad

    Є кілька неочевидних змін у нових iPad , про які Apple не почала говорити під…

    08.05.2024

    Що нового в iPad Air та iPad Pro 2024 року

    Увечері 7 травня компанія Apple провела презентацію нових планшетів, в рамках якої представила чотири нові моделі iPad. Я…

    08.05.2024