Новітній чип від Qualcomm дасть змогу вдосконалити бюджетні Android-телефони

Новітній чип від Qualcomm дасть змогу вдосконалити бюджетні Android-телефони
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm представила новий кремній для смартфонів середнього рівня – Snapdragon 7+ Gen 3, який найближчими місяцями візьме на озброєння OnePlus. Здається, що це незначне оновлення порівняно зі Snapdragon 7 Gen 3, але насправді зміни доволі обширні.

Компанія зазначає, що вперше в серії Snapdragon 7 з’явилися генеративні функції штучного інтелекту, як-от створення тексту із зображення, зйомка з одного об’єктива з вищою роздільною здатністю до 108 мегапікселів, флагманський потрійний 18-бітний ISP для захоплення зображень і можливість під’єднання Wi-Fi 7.

Qualcomm заявляє про 15-відсоткове зростання продуктивності процесора і 45-відсоткове збільшення графічної потужності. Ці поліпшення стали можливими завдяки удосконаленням на рівні ядра цього 4-нм процесора, який пропонує більш швидкі ядра у всіх кластерах продуктивності, швидкодії та ефективності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важке основне ядро, засноване на стеку Arm Cortex-X4, працює на частоті 2,8 ГГц. Порівняно з трьома продуктивними ядрами у попередника, Snapdragon 7+ Gen 3 оснащений чотирма ядрами, щоб отримати перевагу. Підтримка зовнішніх дисплеїв також отримала значне поліпшення, як з точки зору роздільної здатності, так і частоти оновлення, досягаючи роздільної здатності 8K і змінної частоти оновлення до 240 Гц.

Можливості зберігання та пам’яті також отримають приємне оновлення. Snapdragon 7 Gen 3 був обмежений сховищем UFS 3.1 і оперативною пам’яттю LP-DDR5 (3200 МГц), але остання модель від Qualcomm переходить на більш швидке сховище UFS 4.0 і підтримку пам’яті LP-DDR5x (до 4200 МГц).

Новітній чип від Qualcomm дасть змогу вдосконалити бюджетні Android-телефони

Перехід на оновлену платформу FastConnect 7800 також збільшує пікову швидкість завантаження до 5,8 Гбіт/с, що в 2 рази більше порівняно зі Snapdragon 7 Gen 3. Бездротовий зв’язок вдосконалено і доведено до стандарту Bluetooth v5.4.

Процесор обробки сигналів зображення нового покоління (18-бітний потрійний ISP) відкриває можливості для сповільненого знімання відео зі швидкістю до 240 кадрів на секунду (fps), що вдвічі перевищує пікову частоту кадрів порівняно з попередником. Відеозйомка Pro Sight, Snapdragon Low Light Vision (LLV), семантична сегментація фото і відео в реальному часі та рушій Bokeh Engine другого покоління очолюють інші можливості, орієнтовані на камеру.

Звичайно, генеративний ШІ в пристроях – завдяки підтримці великих мовних моделей (LLM) і великих моделей зору (LVM) – відіграє важливу роль. Qualcomm намагається наздогнати чип середнього класу Dimensity 8300 від MediaTek, який володіє вражаючими можливостями генеративного ШІ і був сертифікований для моделі Gemini AI від Google.

Остання пропозиція від Qualcomm виходить по гарячих слідах Snapdragon 8s Gen 3, який багато в чому запозичує флагманський Snapdragon 8 Gen 3, але подає його на більш доступній страві. Цікаво, що Snapdragon 8s Gen 3 був підтверджений для телефонів Xiaomi і Honor, тоді як Snapdragon 7+ Gen 3 з’явиться в телефонах OnePlus – імовірно, у новому представнику серії Nord.

Важко сказати, чи з’явиться телефон з одним із цих чипів у США, але для тих ринків, для яких вони призначені, можливості Qualcomm з виробництва чипів для флагманів виглядають кращими, ніж будь-коли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.