Смартфони

Названо смартфони, на яких працює супутниковий інтернет Starlink

Share

Компанія SpaceX американського мільярдера Ілона Маска протестувала супутниковий інтернет на своєму найпопулярнішому смартфоні. Результати тестування виявилися успішними.

Space X надіслала листа до Федеральної комісії з питань зв’язку США (FCC), в якому повідомила про свої перші випробування супутникового сервісу. У листі компанія хвалиться, що досягла великих успіхів у підключенні смартфонів безпосередньо до супутників SpaceX без додаткового обладнання.

Space X стверджує, що для тестів використовувала “кілька немодифікованих телефонів від Samsung, Apple і Google”. Повідомляється, що під час тестів було успішно відправлено і отримано текстові повідомлення з традиційних SMS, X (колишній Twitter) і WhatsApp.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія стверджує, що технологія Starlink дозволяє передавати інтернет-дані на мобільні телефони в приміщенні. У листі не наводяться деталі, а лише зазначається, що SpaceX тестувала супутникову технологію в межах максимально допустимої щільності потоку потужності.

«Що дозволило пристроям підключитися до супутників через дерева та в приміщенні (хоча послуга Direct to Cell призначена для використання на відкритому повітрі)», – повідомили в компанії.

За умови схвалення FCC, компанія планує запустити стільникову систему Starlink для клієнтів T-Mobile пізніше цього року. Підтримка передачі голосу і даних з’явиться наступного року. Для надання цієї послуги компанія планує запустити понад 800 супутників Direct-to-Cell в найближчі місяці.

У попередніх тестах SpaceX продемонструвала швидкість завантаження файлів до 17 Мбіт/с при підключенні звичайного смартфона до супутника Starlink. Цієї швидкості достатньо для голосових і відеодзвінків, а також для швидкого завантаження фотографій і відео у форматі FullHD.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Starlink
  • Останні записи

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024