Названо смартфони, на яких працює супутниковий інтернет Starlink

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія SpaceX американського мільярдера Ілона Маска протестувала супутниковий інтернет на своєму найпопулярнішому смартфоні. Результати тестування виявилися успішними.

Space X надіслала листа до Федеральної комісії з питань зв’язку США (FCC), в якому повідомила про свої перші випробування супутникового сервісу. У листі компанія хвалиться, що досягла великих успіхів у підключенні смартфонів безпосередньо до супутників SpaceX без додаткового обладнання.

Space X стверджує, що для тестів використовувала “кілька немодифікованих телефонів від Samsung, Apple і Google”. Повідомляється, що під час тестів було успішно відправлено і отримано текстові повідомлення з традиційних SMS, X (колишній Twitter) і WhatsApp.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія стверджує, що технологія Starlink дозволяє передавати інтернет-дані на мобільні телефони в приміщенні. У листі не наводяться деталі, а лише зазначається, що SpaceX тестувала супутникову технологію в межах максимально допустимої щільності потоку потужності.

«Що дозволило пристроям підключитися до супутників через дерева та в приміщенні (хоча послуга Direct to Cell призначена для використання на відкритому повітрі)», – повідомили в компанії.

За умови схвалення FCC, компанія планує запустити стільникову систему Starlink для клієнтів T-Mobile пізніше цього року. Підтримка передачі голосу і даних з’явиться наступного року. Для надання цієї послуги компанія планує запустити понад 800 супутників Direct-to-Cell в найближчі місяці.

У попередніх тестах SpaceX продемонструвала швидкість завантаження файлів до 17 Мбіт/с при підключенні звичайного смартфона до супутника Starlink. Цієї швидкості достатньо для голосових і відеодзвінків, а також для швидкого завантаження фотографій і відео у форматі FullHD.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.